Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Friday 20 April 2012

ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΦΟΥ: "Η νύχτα είναι μάνα της μέρας"

 Η νύχτα είναι μάνα της μέρας

Το έργο του Λαρς Νόρεν, "Η νύχτα είναι μάνα της μέρας" διαδραματίζεται σ’ ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο 3ης κατηγορίας, την ημέρα της άδειας του προσωπικού.
Ο Μάρτιν(πατέρας), ένας αλκοολικός που δηλώνει πως έχει καταφέρει ν’ απαλλαχτεί απ’ τον αλκοολισμό του, προσπαθεί μάταια να σώσει την μικρή αυτή οικογενειακή επιχείρηση που ολοένα βουλιάζει δίχως όμως να’ χει την συμπαράσταση ούτε της γυναίκας του, ούτε και των δύο παιδιών του.
Όλα τα μέλη αυτής της οικογένειας, σύμβολα της οικογενειακής παρακμής, φιγούρες καταραμένες που τρέφουν και τρέφονται από την νεύρωση των άλλων, οδηγούνται σιγά-σιγά στην απόγνωση και την απόλυτη μοναξιά, ενός κόσμου που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, ούτε άτομα που έχουν στενούς δεσμούς αίματος.
Το έργο χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ένα από τα σημαντικότερα έργα του σύγχρονου δραματολογίου και σημείωσε τεράστια επιτυχία από την πρώτη παράσταση του στο Εθνικό Θέατρο της Στοκχόλμης το 1983.
Ο Λαρς Νορέν, συγγραφέας σήμερα πολλών σημαντικών έργων, είναι ο πιο πολυπαιγμένος Σουηδός Θεατρικός συγγραφέας μετά τον Στρίντμπεργκ και ο πιο διάσημος θεατρικός συγγραφέας των Σκανδιναβικών χωρών.
Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Άννα Παπαφίγκου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Διανομή:Αννίτα Σαντοριναίου, Γιώργος Μουαίμης, Χάρης Κκολός και Νεκτάριος Θεοδώρου
Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2012
Ώρα: Ξεκινά στις 20:30

Μαρκίδειο ΘέατροΑνδρέα Γερούδη 27
Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος
Τηλέφωνο: 26932571
ΘΟΚ
Email: thoc@cytanet.com.cy
Τηλέφωνο: 22492900
πηγή:cyprusevents.net

No comments:

Post a Comment

More + More