Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Tuesday 10 September 2013

Τα καλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου για να πας τον Σεπτέμβριο

Μπήκε Φθινόπωρο; Ε και! Ώρα να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι! Τα Φεστιβάλ του Κόσμου σας περιμένουν να τα απολαύσετε!

Από το Μαρόκο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις είναι τόσο μοναδικές που ίσως και να σας δελεάσουν να πακετάρετε βαλίτσα και πάλι! To travelblog maryhop.gr, επίσημος συνεργάτης του Cosmo.gr τις παρουσιάζει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...Open your diaries and save the dates!
1. Μόναχο, Γερμανία
Oktoberfest 2013
21 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου 2013
Το παγκοσμίου φήμης Oktoberfest ήταν αρχικά μια γιορτή του πρίγκιπα Λουδοβίκου και της πριγκίπισσας Therese, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου 1810. Πρόκειται για ένα 16ήμερο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα συνήθως στη μέση του Σεπτεμβρίου και τελειώνει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Φέτος επιστρέφει με μεγαλύτερη πείρα στη γερμανική μπύρα αλλά και τα συνοδευτικά της, όπως λάχανο τουρσί και Weisswurst. Με τα χρόνια, αυτό το φεστιβάλ έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο, με περίπου 6 εκατομμύρια κόσμο να παρακολουθεί  τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόναχο αλλά και άλλες που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

2. Κίνα
Mid- Autumn Moon Festival
19 - 21 Σεπτεμβρίου 2013
To Mid- Autumn Moon Festival πέφτει ακριβώς τη 15η ημέρα του 8ου μήνα σύμφωνα με το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και είναι η δεύτερη πιο μεγαλοπρεπής γιορτή στην Κίνα, μετά το Spring Festival. Παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι πάντα γιορτάζεται στα μέσα του φθινοπώρου. Η ημέρα είναι επίσης γνωστή ως  Moon Festival, καθώς εκείνη την εποχή του έτους, το φεγγάρι είναι στρογγυλότερο και φωτεινότερο.
3. Χάγη, Ολλανδία
TodaysArt
27 - 28 Σεπτεμβρίου 2013
To TodaysArt είναι ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στη Χάγη, ξεκίνησε το 2005 και παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα πρόγραμμα που περιστρέφεται γύρω από την παρουσίαση και την ανάπτυξη τολμηρών, σύγχρονων, εικαστικών και παραστατικών τεχνών αλλά και την αρχιτεκτονική και ψηφιακή κουλτούρα. Από το 2005, το TodaysArt προσελκύει διεθνείς καλλιτέχνες, διανοούμενους αλλά και απλό κόσμο και περιλαμβάνει εξαιρετικές παραστάσεις, εκθέσεις αλλά και παγκόσμιες πρεμιέρες. Στις 27 και 28 Σεπτέμβρη το TodaysArt θα λάβει χώρα σε ένα εμβληματικό κτήριο 124.000m2, το πρώην Υπουργείο Εξωτερικών.
4. Θεσσαλονίκη
Reworks Festival 2013
20,21,22 Σεπτεμβρίου 2013
To Reworks Festival γιορτάζει φέτος το Σεπτέμβρη την ένατη έκδοσή του στη Θεσσαλονίκη. Έχει αναδειχθεί, και όχι άδικα, ως ένα από τα 10 καλύτερα φεστιβάλ μουσικής παγκοσμίως και φέτος το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Με αφετηρία την Αθήνα το Μάρτιο και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σόφια και Σκόπια μέσα στο καλοκαίρι, το Reworks επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Paul Kalkbrenner, Richard Dorfmeister, Josh Wink, Maceo Plex, Danny Daze και Nina Kraviz θα είναι μερικοί από τους μοναδικούς καλλιτέχνες που θα το πλαισιώσουν.
Info:
Παρασκευή 20.9/ Σάββατο 21.9: Πολυχώρος Μύλος, Αγ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 22.9: THE MET HOTEL Rooftop, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
Εισιτήρια από 25€
5. Galway, Ιρλανδία
The International Oyster Festival 2013
27 - 29 Σεπτεμβρίου 2013
Το Oyster Festival θεωρείται το παλαιότερο διεθνές φεστιβάλ στρειδιών στον κόσμο και πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Το φεστιβάλ δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την έναρξη της περίοδου των στρειδιών, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο όταν υπάρχει ένα «R» στο μήνα. Το Galway International Oyster & Seafood Festivalπραγματοποιείται σε διάστημα 3 ημερών με πολλές εκδηλώσεις, ζωντανή μουσική, θαλασσινά γεύματα, gala μεταμφιέσεων αλλά και το World Oyster Opening Championship.

6. Isle of Wight, Αγγλία
Bestival
5 - 8 Σεπτεμβρίου 2013
Το Bestival είναι ένα βραβευμένο 3ήμερο φεστιβάλ μουσικής που λαμβάνει χώρα στο Robin Hill, κοντά στο Newport, στην καρδιά του Isle of Wight. Η εκδήλωση γεννήθηκε πριν από δέκα χρόνια και συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου για να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Αυτό το φεστιβάλ θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα ως ένα τεράστιο πολύχρωμο τρελό καρναβάλι. Είναι ένα φεστιβάλ που δεν παρακολουθούν μόνο λόγω των μεγάλων ονομάτων που εμφανίζονται κάθε χρόνο αλλά και λόγω της ίδιας της εκδήλωσης.
7. Βερολίνο, Γερμανία
Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας
4 - 15 Σεπτεμβρίου 2013
Από το 2001 το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της διεθνούς πεζογραφίας και αλλά και λυρικής ποίησης. Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών που διαρκεί το φεστιβάλ, συγγραφείς από όλο τον κόσμο έρχονται στο Βερολίνο για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Όλα τα κείμενα διαβάζονται στη γλώσσα του πρωτοτύπου. Ωστόσο, διερμηνείς μεταφράζουν τα έργα και στα γερμανικά.
Info: Haus der Berliner Festspiele", Schaperstraße 24, 10719 Berlin
8. Βανκούβερ, Καναδάς
Vancouver International Film Festival 2013
5 - 26 Σεπτεμβρίου 2013
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βανκούβερ ιδρύθηκε το 1982 και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Είναι μεταξύ των 5 καλύτερων φεστιβάλ στη Βόρεια Αμερική και κάθε χρόνο προβάλλει ταινίες από τουλάχιστον 80 χώρες του κόσμου. Το 2012 παρουσιάστηκαν περισσότερες από 380 ταινίες από 75 χώρες σε περισσότερους από 140.000 θεατές.
Info: www.viff.org
9. Παρίσι, Γαλλία
13 Σεπτεμβρίου - 12 Ιανουαρίου
The Paris Αutumn Festival
Το Festival d'Automne à Paris είναι μια γιορτή της σύγχρονης τέχνης που αγκαλιάζει και συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης. Κάθε χρόνο, από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το φεστιβάλ διαθέτει πάνω από σαράντα εκδηλώσεις προσελκύοντας συνολικά πάνω από 100.000 επισκέπτες. Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικές τέχνες αλλά και κινηματογράφος στην ατζέντα του φεστιβάλ.
10. Imilchil, Μαρόκο
Imilchil Marriage Festival
Σεπτέμβριος 2013
To Imilchil είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στα βουνά Atlas στο Μαρόκο. Κάθε χρόνο διοργανώνεται εδώ ένα μοναδικό φεστιβάλ, το Imilchil Marriage Festival, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, το Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκειά του οι γύρω φυλές, Aït Sokham και ΑΙΤ Bouguemmaz γιορτάζουν το Imilchil Marriage Festival και οι  γυναίκες από κάθε φυλή αναζητούν το σύντροφό τους.

Βαλιτσούλες έτοιμες;;;



via cosmo.gr

More + More