Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Tuesday 18 February 2014

Μεγάλοι σταρ του παλιού σινεμά σε σπάνια στιγμιότυπα: Το νοσταλγικό πρότζεκτ του Τέρι Ο'Νιλ


Βρετανός φωτογράφος Τέρι Ο'Νιλ έχει περάσει τη ζωή του, φωτογραφίζοντας τον κόσμο των διασημοτήτων. Οι φωτογραφίες του έχουν συλλεκτική αξία και πρωταγωνιστές θρύλους, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Οντρεϊ Χεπμπορν, ο Φρανκ Σινάτρα και η Φέι Νταναγούεϊ

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο CNN, μέχρι την 1η Μαρτίου στο The Little Black Gallery του Λονδίνου, θα φιλοξενείται η έκθεση «The Best of Terry O'Neill» παρουσιάζοντας μερικές από τα πιο σπάνιες φωτογραφίες των σταρ του παλιού σινεμά. «Ηταν όλα υπέροχα» αναφέρει ο 75χρονος φωτογράφος: «Δεν υπάρχουν πια τέτοια κορίτσια».
Η ιδέα για το πρότζεκτ, όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν ότι κουράστηκε να βλέπει στημένα χαμόγελα των σταρ σε εξώφυλλα και περιοδικά. Ηθελε να δείξει την ρεαλιστική πραγματικότητα. πίσω από αυτό.

Η Οντρεϊ Χέπμπορν χαμογελά αυθόρμητα, στα γυρίσματα του «Two for the Road», το 1967

Η υπέροχη μπεμπέ, η Μπριζίτ Μπαρντό στα γυρίσματα του γουέστερν «The Legend of Frenchie King», το 1971


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, διορθώνει το μακιγιάζ της στο καμαρίνι της, στο διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας «A Little Night Music», στα τέλη του '70


Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα γυρίσματα της ταινίας «Villain», το 1971


Η Φέι Ντάναγουεϊ χαλαρώνει στο Μπέβερλι Χιλς, έχοντας μόλις κερδίσει το Οσκαρ για την ερμηνεία της στο «Network», το 1977


H Tζιν Σρίμπτον το 1963 ενέπνευσε, με το κουκλίστικο πρόσωπό της, τον φωτογράφο


Ο Ο'Νιλ ήταν φίλος με την πρώην σύζυγο του Φρανκ Σινάτρα, Αβα Γκάρντερ και έτσι το 1968 κατάφερε να βρεθεί κοντά και εξασφάλισε μία φωτογραφία του, καθώς περνούσε με τους σωματοφύλακες του


Μία εκκεντρική φωτογραφία του 17χρονου Ροντ Στιούαρτ, στη φάρμα του στο Εσεξ


Φωτογράφηση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για το άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπάουι «Diamond Dogs», το 1974


via iefimerida.gr
 

Monday 17 February 2014

Good news: Άνοιξαν το πρώτο σουβλατζίδικο στο Πεκίνο δυο Ελληνες συμφοιτητές αλλά οι Κινέζοι μας ξέρουν για τον Πλάτωνα & τον Αριστοτέλη!!!!!!


Τι δουλειά έχει ένας marketer σε μία πόλη 12 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως το Πεκίνο, στο οποίο επί 365 ημέρες το χρόνο τρώνε ρύζι; Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χίο, ο Γιάννης Γεωργούλης πήρε μαζί μία φίλη του και συμφοιτήτρια, τη δημοσιογράφος Δανάη Μακρή και αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Να ανοίξουν το πρώτο σουβλατζίδικο στην κινεζική πρωτεύουσα.



Ετσι, «γεννήθηκε» το Santorini Souvlaki Bar στην οδό Γκουάνγκουα, το εμπορικό κέντρο της πόλης, από το οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες Κινέζοι.

«Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μία εταιρεία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία» αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο νεαρός επιχειρηματίας.



«Το σουβλάκι τούς φαίνεται παράξενο και η πίτα με το τζατζίκι εντελώς εξωγήινα. Αντιλαμβάνονται όμως αμέσως το γεγονός ότι είναι καλή και χορταστική τροφή. Η γεύση είναι καθαρά υποκειμενική. Κάποιοι το βρίσκουν εξαιρετικό, σε άλλους φαίνεται ξένο και ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης.

«Οφείλω να παραδεκτώ ότι η αποδοχή είναι εξαιρετική. Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Οταν σε ρωτήσουν από πού είσαι και πεις ''είμαι Ελληνας'' αμέσως απλώνεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Μας εκτιμούν. Και όχι για το σουβλάκι αλλά για τη μακρά Ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, τις γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και ερωτικός λαός» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.



via eirinika.gr

More + More