Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Saturday 10 November 2012

Σήμερα το Comic Book Festival στη Λευκωσία!!!!!!

Comic Book Festival στις 10 Νοεμβρίου στη Λευκωσία


Επιστρέφει για τρίτη χρονιά το Comic Book Festival, στην Στοά Παπαδοπούλου, στην παλιά Λευκωσία.

Ο ετήσιος εορτασμός της 9ης τέχνης, με διοργανωτή το κατάστημα βιβλίων κόμικ Ant Comics, πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τη δουλειά τοπικών καλλιτεχνών της τέχνης των κόμικ, μια μεγάλη επιλογή από συλλεκτικά κόμικ και μάνγκα, μουσική, εκπτώσεις και πολλά δωρεάν κόμικ μεταξύ άλλων!
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, δημιουργοί κόμικ θα φτιάξουν επί τόπου ιστορίες, με θέμα το «μαύρο-άσπρο».
Ακολουθεί after party στη μπυραρία New Division [έναντι του παλιού ΓΣΠ], από τις 10 το βράδυ.
+ To Ant Comics βρίσκεται στην Στοά Παπαδοπούλου, δίπλα στο καφενείο Καλά Καθούμενα [στοά μεταξύ Πλατείας Φανερωμένης και οδού Λήδρας, παλιά Λευκωσία]. Πληροφορίες τηλ. 22660384 , 99436873.

Πηγή:parathyro.com

Γράφεις? O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ψάχνει τους αυριανούς θεατρικούς συγγραφείς της Κύπρου!!!!!!!!!

Post image for ΘΟΚ και ITI σε αναζήτηση θεατρικών συγγραφέων
ΘΟΚ και ITI σε αναζήτηση θεατρικών συγγραφέων
Γράφεις;
O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ψάχνει τους αυριανούς θεατρικούς συγγραφείς της Κύπρου.
Ποιοι ασχολούνται με το γράψιμο, ποιοι έχουν χάρισμα, προσωπικό στυλ, όραμα και διορατικότητα στη θεματολογία; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουν όσοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, με στόχο να βρεθούν και να ανέβουν στη σκηνή καινούρια, πρωτότυπα θεατρικά έργα.
«Ανοιχτή πρόσκληση λοιπόν σε όσους ασχολούνται με τη θεατρική γραφή: ανυπομονούμε να αναδείξουμε νέα ταλέντα, να στηρίξουμε τα ήδη υπάρχοντα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη καινούριας, φιλόδοξης και συναρπαστικής θεατρικής γραφής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΘΟΚ.
Η πρωτοβουλία ανήκει από κοινού στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου [ITI] και είναι μέρος μιας σειράς δραστηριοτήτων που στοχεύει στη διεύρυνση του θεατρικού πεδίου, την καλλιέργεια καινούργιου οράματος, σύγχρονων προσεγγίσεων και αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο μέσα από καινούριους τρόπους αναζήτησης και έρευνας του αντικειμένου.

Όροι συμμετοχής:
Μέχρι τις 31/12/12, μέχρι το τέλος του χρόνου, στείλτε ένα καινούριο θεατρικό έργο που έχει ή δεν έχει παρουσιαστεί, μονόπρακτο ή κανονικής διάρκειας ή ακόμα και ουσιαστικό μέρος ενός έργου που δεν έχετε τελειώσει) ως δείγμα της δουλειάς σας.
Περιλάβετε μια σύντομη σύνοψη του έργου και ένα γράμμα στο οποίο παρουσιάζεται σε σημεία η εμπειρία σας στο θέατρο (αν υπάρχει) και οι φιλοδοξίες σας γύρω από τη θεατρική γραφή, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση, e-mail και τηλέφωνο) στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
• Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 1096 Λευκωσία (χώρος παλαιού ΓΣΠ) – αν θα παραδοθεί • Τ.Θ. 24658, 1302 Λευκωσία – αν θα ταχυδρομηθεί • mmaleni@thoc.org.cy – αν θα σταλεί ηλεκτρονικά (να ζητηθεί απόδειξη)
+ Οι συγγραφείς που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ενημέρωση και ίσως σχόλια ή καθοδήγηση για τα έργα τους, όσο επιτρέπει ο χρόνος και ο αριθμός των έργων που θα υποβληθούν.
Οι συγγραφείς θα προσκληθούν στις συναντήσεις και τις δραστηριότητες του Κύκλου Συγγραφής που ήδη γίνονται με τη συμμετοχή νέων συγγραφέων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
alantakespictures.blogspot.com
Πηγή:parathyro.com

Friday 9 November 2012

Οι Led Zeppelin στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Led Zeppelin «προσγειώνονται» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την προβολή του ντοκιμαντέρ από τη μία και μοναδική συναυλία «επανένωσης» που έδωσαν το 2007 στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, 27 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τόκυο, η δίωρη συναυλία τους με 16 τραγούδια από τα θρυλικά τραγούδια τους, προβάλλεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην οθόνη της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του DVD, «Celebration Day», και προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία ενός ιστορικού γεγονότος, με μοναδική υψηλή ευκρίνεια και άψογο ήχο.
«Stairway to Heaven», « Whole Lotta Love» και «Kashmir», είναι κάποια από τα τραγούδια του συγκροτήματος που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της προβολής.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 Euro (γενική είσοδος) και 10 Euro (φοιτητικά).



Πηγή: newsbomb.gr

«Έζησα το πάρτι στην Ελλάδα, ζω και το χανγκόβερ της» λέει η συγγραφέας του Νησιού

«Έζησα το πάρτι στην Ελλάδα, ζω και το χανγκόβερ της» λέει η συγγραφέας του Νησιού


Στην μεγαλύτερη έκθεση για τον Τουρισμό στο Λονδίνο, πλάι στην υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρέσβη Κώστα Μπίκα, κάθισε ως πρέσβειρα της χώρας μας η συγγραφέας του best seller «Το Νησί». Ποιά είναι η Βικτόρια Χίσλοπ, η γυναίκα την οποία επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση να γίνει η πρέσβειρα της χώρας μας στη μεγαλύτερη διοργάνωση για τον παγκόσμιο τουρισμό;
Μπορεί τα lifestyle περιοδικά της Ελλάδας – λίγο πριν εκπνεύσουν- να την κυνήγησαν με λύσσα για συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις επιβλητικές, όμως η ίδια, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, προτιμά την underground πλευρά της πόλης. Συχνάζει στα μικρά χιπ εστιατόρια στην οδό Βουλής και Νίκης, πίνει καφέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, παραγγέλνει μιλώντας σπαστά ελληνικά Η Βικτόρια Χίσλοπ έγινε αίφνης ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο και δημοφιλές στην Ελλάδα χάρη στο best seller βιβλίο της, «Το Νησί». Η αναγνωρισιμότητά της όμως έφτασε στο αποκορύφωμα όταν το Mega αποφάσισε να κάνει τηλεοπτική σειρά το βιβλίο της.
Οι φόροι που πληρώνει στο ελληνικό κράτο και το διαβατήριο
«Αν και δεν είμαι Ελληνίδα, αισθάνομαι Ελληνίδα στην καρδιά», δήλωσε πριν δυο μέρες η Βικτόρια Χίσλοπ σε τουριστικούς και πολιτικούς συντάκτες από ολόκληρο τον κόσμο που συνέρρευσαν στην αίθουσα τύπου της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα, δηλαδή, που δίνεται μάχη για να μη χάσει πάλι έδαφος ο τουρισμός, λανσάρεται νέα εκστρατεία προβολής με σύνθημα «Greece, all time classic» και επενδύονται περί 16 εκατομμύρια ευρώ, επελέγη η 53χρονη βρετανίδα συγγραφέας ως πρέσβειρα της χώρας μας. Ως πρόσωπο που μπορεί να γοητεύσει, να πείσει το βρετανικό, αλλά και το παγκόσμιο κοινό να έρθει και να επισκεφθεί την Ελλάδα. Προφανώς η γκάμα των προσώπων που θα μπορούσαν να έχουν αυτή τη θέση ήταν μεγάλη – από τον πάντα αναγνωρίσιμο και κυρίως τώρα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτρη Παπαϊωάννου, μέχρι τον Κέβιν Σπέισι που λάτρεψε την Ελλάδα και το έδειξε με τα tweets του. Όμως η πρώην δημοσιογράφος, πρώην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και νυν συγγραφέας μυθιστορημάτων με μούσα την Ελλάδα ήταν η τελική επιλογή.

Η ίδια έγραψε σχετικά πρόσφατα στην Telegraph πως έχει αγοράσει σπίτι στην Κρήτη, πληρώνει φόρους στο ελληνικό κράτος και είναι πια τόσο γνωστή που δεν χρειάζεται μερικές φορές να δείχνει το διαβατήριό της. Αισθάνεται ευτυχής που δεν ψηφίζει στην Ελλάδα γιατί θα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά από «εφιαλτικά σενάρια». Τι ξέρουμε όμως για την Βικτώρια Χίσλοπ πέρα από την αγάπη της για την Ελλάδα, την Σπιναλόγκα και το βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη που έγραψε εμπνεόμενη από τον Μαρκ Μαζάουερ;
Γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κέντ (όπου και παραμένει η βάση της) ως Βικτόρια Χάμσον. Άλλαξε το επίθετό της όταν παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και εκδότη του Private Eye Ίαν Χίσλοπ τον Απρίλιο του 1988. Σπούδασε Αγγλικά και άρχισε τη σταδιοδρομία της ως δημοσιογράφος, δούλεψε στις δημόσιες σχέσεις και αγάπησε ιδιαίτερα το είδος του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, το οποίο την οδήγησε στην Ελλάδα. Το 2005 εξέδωσε το Το Νησί το οποίο κυκλοφορεί σήμερα σε τουλάχιστον 23 χώρες. Το 2008 εξέδωσε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τον τίτλο Η Επιστροφή (The Return), το 2009 παραχώρησε το διήγημά της "Aflame in Athens" για να δημοσιευτεί στο πρόγραμμα "Ox-Tales", τέσσερις συλλογές διηγημάτων από 38 Βρετανούς δημιουργούς και το 2011 ακολούθησε «Το Νήμα».
Το ηχηρό όχι της Χίσλοπ στον Τζόνι Ντεπ
«Το νησί» παραμένει  η μεγάλη της επιτυχία, κάτι που έσπευσε να αξιοποιήσει το Mega. Η ίδια δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Mega και πέρασε αρκετούς μήνες στην Κρήτη και στην Σπιναλόγγα για να παρακολουθεί τα γυρίσματα – μάλιστα συμμετείχε σε ένα από αυτά. Προκαλεί έκπληξη βέβαια το γεγονός ότι προηγούμενως είχε αρνηθεί να δώσει τα δικαιώματα του βιβλίου στο Χόλιγουντ για να το κάνει ταινία φοβούμενη για το τελικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η ίδια. έχει μάλιστα δηλώσει πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον Τζόνι Ντεπ πρωταγωνιστή στην ταινία της...

Όπως κι αν είναι το βιβλίο με την ιστορία του νησιού των λεπρών, τη Σπιναλόγγα έγινε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα στη Βρετανία έμεινε επί 24 εβδομάδες στην κορυφή των best seller. Όταν άρχισε να πλησιάζει εκδότες κανείς δεν ενδιαφερόταν. «Οι 6 μεγαλύτεροι εκδότες της Βρετανίας το απέρριψαν αμέσως. Το θέμα του ήταν η λέπρα, κάτι όχι και τόσο εμπορικό!» λέει η ίδια. «Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να πεις "μ' αρέσει, θα το εκδώσω αυτή τη στιγμή". Η ιδέα δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά. Και οι απαντήσεις κυμαίνονταν στο "καλή και δυνατή ιστορία αλλά δεν με ενδιαφέρει". Τελικά, μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη που άρεσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους.»
Το επόμενο δημοφιλές βιβλίο της είναι «Το Νήμα» με επίκεντρο πάλι μια παλιά ιστορία της Ελλάδας: αυτή τη φορά ήταν η Θεσσαλονίκη ο κεντρικός καμβάς της αφήγησης: την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.
Η Βικτόρια Χίσλοπ προφανώς νοιάζεται για την Ελλάδα και επιθυμεί να διατρανώσει αυτή τη σχέση. Είτε από το Λονδίνο και τα επίσημα πάνελ, είτε με τα βιβλία της, είτε με την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, όπως κατεγράφη σε συνέντευξή της στο Έθνος. «Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Ελληνες;» ρωτά ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση: «Ουάου! Δεν ξέρω. Ακούω ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Να μείνουν οπτιμιστές και θα το ξεπεράσουν. Εχετε περάσει πολύ σκληρές καταστάσεις, χειρότερες από την Αγγλία, και στο τέλος θα το ξεπεράσετε. Πρέπει. Είστε πολύ δυνατός λαός.»


Πηγή: iefimerida.gr

Wednesday 7 November 2012

Η Ζωή μας σε...230 σελίδες.........


Στο ίδιο έργο θεατής....

Όταν επιστρέφεις από την Ελλάδα και απομακρύνεσαι από αυτά που βλέπεις,  αυτά που ακούς, αυτά που ζεις ο ίδιος αλλά κυρίως οι δικοί σου άνθρωποι αντιλαμβάνεσαι πως η χώρα, ο τόπος, το σπίτι που γεννήθηκες, μεγάλωσες και αγαπάς έμεινε πλέον «γιαπί», χωρίς παράθυρα, χωρίς πόρτες, χωρίς δάπεδο, χωρίς οροφή, μονό κολώνες που και αυτές σιγά σιγά ραγίζουν και εσύ δεν λες να φύγεις, πρώτα από όλα γιατί δεν θέλεις να εγκαταλείψεις το σπίτι σου και έπειτα γιατί τα διπλανά σπίτια βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.
Με την ψήφιση του σημερινού πολυνομοσχεδίου, γιατί θα ψηφισθεί με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, η Ελλάδα ανακηρύσσεται χώρα ταπείνωσης. Και αυτό γιατί,  δεν χάνει ο Έλληνας πλέον το μισθό του, τη σύνταξη του, το επίδομα ανεργίας, τις τριετίες, το επίδομα γάμου και όσα άλλα που το πακέτο του τρίτου μνημονίου επιβάλει αλλά αυτό που πραγματικά χάνει είναι η Αξιοπρέπεια του.
Κι όταν ο Περήφανος  Έλληνας χάνει την αξιοπρέπεια του, χάνει την ψυχή του. Άλλωστε αυτή η ψυχούλα ή ψυχάρα είναι αυτή που κάνει τον Έλληνα να ξεχωρίζει, να πολεμά, να επιβιώνει, να αντέχει…
Πόσος εξευτελισμός να τρώει από τα σκουπίδια του, να κλέβει το γάλα του παιδιού του από το σούπερ μάρκετ, να ζητιανεύει τα φάρμακα του, να βλέπει τα παιδιά του να βουλιάζουν και τα εγγόνια του να πεινούν….
Ένα άρθρο με εκατοντάδες παραγράφους συνολικής έκτασης 230 σελίδων που θα ψηφιστεί ως ένα και μόνο άρθρο…
Η Ζωή μας σε 230 σελίδες…….παρακαλώ ψηφίστε!
Αυτό που ΔΕΝ θα ήθελα να δώ και να ζήσω είναι το ίδιο έργο δυό φορές και εφόσον έπονται οι κυπριακές εκλογές, σύντομα μάλιστα, να ευχηθώ όπως ψηφίστε με συνείδηση, γιατί πιστέψετε το έργο "η ζωή μας σε 230 μέρες" δεν θα σας αρέσει......

Γράφει:Ζωή





Tuesday 6 November 2012

Πολύ σημαντική πρωτιά για τη Νομική Σχολή Αθηνών.


Τρεις νεαρότατες Ελληνίδες στην κορυφή! Very good news! Πρώτες στην Ευρώπη , Δεύτερες παγκοσμίως σε Διαγωνισμό εικονικής δίκης!



Πολύ σημαντική πρωτιά για τη Νομική Σχολή Αθηνών. Ξεπέρασε ακόμα και την ομάδα των ΗΠΑ σε διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος.
Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του Διαστήματος Manfres Lachs.
Η Νομική Σχολή αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο, ξεπερνώντας μάλιστα την ομάδα της Αμερικής.
Μια παγκόσμια τιμητική διάκριση έλαβαν οι φοιτήτριες του Τομέα Διεθνών Σπουδών του Ιδρύματος, στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Δικαίου του Διαστήματος Manfred Lachs.
Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται ετησίως από το International Institute of Space Law.
Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι τρεις εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Πιτσόλη, Στεφανία Βλάχου και Μελίνα Στρούγγη, ήταν ήδη από τον περασμένο Απρίλιο πρωταθλήτριες Ευρώπης, ενώ τώρα υπό την επίβλεψη του λέκτορα του Ιδρύματος Γ. Κυριακόπουλου, συμμετείχαν στα Παγκόσμια Τελικά του διαγωνισμού (Νάπολη, 2-4/10).
Στον διαγωνισμό αυτόν, στον οποίο και συμμετείχαν 54 χώρες, απέκλεισαν στα ημιτελικά την πρωταθλήτρια Αμερικής, αγωνίσθηκαν στον τελικό κατά της πρωταθλήτριας Ασίας και κατέλαβαν τελικά τη δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Ο διαγωνισμός αυτός εξελίσσεται σε δύο στάδια: αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την ανάδειξη ενός νικητή για κάθε μια από τις περιοχές Ασίας/Ειρηνικού, Αφρικής, Αμερικής και Ευρώπης και στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών νικητών- εκπροσώπων των αντίστοιχων περιοχών.
Στον περιφερειακό Ευρωπαϊκό Τελικό, που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2012, η Νομική Σχολή Αθηνών, ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού επικράτησε διαδοχικά των Νομικών Σχολών που προέρχονταν από τη Μόσχα, το Λονδίνο, το Παρίσι (Paris XI) και την Κολωνία.
Από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2012, η ελληνική ομάδα συμμετείχε, ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον Παγκόσμιο Τελικό του Διαγωνισμού, στη Νάπολη της Ιταλίας. Στον ημιτελικό επικράτησε της εκπροσώπου της Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο για τελευταία φορά είχε προκριθεί εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής περιοχής το 2004.
Η δίκη στον τελικό, διεξήχθη ενώπιον τριών εκ των δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, H.E. Donoghue, H.E. Xue και H.E. Skotnikov. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο, με νικήτρια την ομάδα της Ινδίας, εκπρόσωπο της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τέλος αναφέρει ότι την ελληνική αποστολή, τόσο στο Βουκουρέστι, όσο και στη Νάπολη, υποστήριξε το Κοινωφελές Ίδρυμα "Ιωάννη Σ. Λάτση".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Via:enikolopoulou.gr

More + More