Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Saturday 17 March 2012

360 New Concept Bazaar!


Μια γιορτή όπου τα εικαστικά, η μόδα και η φιλανθρωπία συναντιόνται με επιτυχία.
Σημειώστε το ημερολόγιο σας γιατί αυτό το event δεν θέλετε να το χάσετε. 16,17 & 18 Μαρτίου από τις 12.00-22.00 στο Γκάζι, Πειραιώς 123, σε ένα loft 700 τ.μ πρόκειται να ξετυλιχτεί ένα όμορφο urban παραμύθι που τα έχει όλα και θα ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις.Η εμπνεύστρια και σχεδιάστρια μόδας Κατερίνα Αλεξανδράκη με την ομάδα του New Concept Bazaar φέρνουν κοντά γνωστούς και καταξιωμένους δημιουργούς, καθώς και νέους ανερχόμενους, με στόχο να προβάλλουν όλοι την τέχνη τους . Η μόδα, το interior design, η τέχνη, το κόσμημα, η φωτογραφία τα αξεσουάρ, η γεύση και η «πράσινη ζωή» ενώνονται κάτω από κοινή ομπρέλα σε μια πραγματική φιέστα δημιουργικότητας.Ένα event όπου εκτός από δημιουργίες σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, περιλαμβάνει και πολλά happenings με μουσική από γνωστούς djs (LadyDust, MethiBlonde, Kimco, Monokini κ.ά.) και live με την υψίφωνο Μαργαρίτα Γκινοσάτη σε jazz διάθεση, τα πράγματα προφανώς αλλάζουν. Δεδομένης και της επιτυχίας του πιλοτικού New Concept Bazaar που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, τα πεδία δράσης διευρύνονται σε όλους τους τομείς του lifestyle.Καταξιωμένοι δημιουργοί όπως οι Μιχάλης Ασλάνης, Rita Pateroni, Βασίλης Ζούλιας, Nikos-Takis, Ελένη Αρώνη, Πάνος Απέργης, Smaragdi, αλλά και νεότεροι στον χώρο της μόδας και ήδη δημοφιλείς, όπως Christine & Joe (Χριστίνα Παππά, Τζο Τόγκου) συνασπίζονται, ενώ η πρώην υπουργός και γνωστή ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στα εικαστικά, μέσα από το 360 New Concept Bazaar ..!
 Το 360 New Concept Bazaar θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν και τρόφιμα, τα οποία θα συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο στο loft και στη συνέχεια θα διανέμονται στο Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 35).

Βασίλης Ζούλιας
πηγή:jenny.gr






BMW i-FD: Με Ελληνικά στοιχεία

BMW New!



Ο Ισπανός σχεδιαστής Feliciano Ruy-Díaz αποκαλύπτει την 5θυρη έκδοση του υβριδικού BMW i8, παίρνοντας ακόμα και ελληνικά στοιχεία για τη σχεδίασή του.
Η BMW παρουσίασε πρόσφατα τα μοντέλα i8 και i3 , που σηματοδοτούν την αρχή της νέας εποχής i για τη γερμανική φίρμα. Μέχρι πρότινος όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδιά της, με αποτέλεσμα να αποκαλύψει ο Ισπανός Feliciano Ruy-Díaz, τη BMW i-FD.
Ο νεαρός σχεδιαστής αναφέρει πως σχετικά με τη σχεδίαση του
i-FD εμπνεύστηκε από ισπανική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από τον γνωστό Santiago Calatrava, ενώ άντλησε στοιχεία από τις αρχαίες ελληνικές πανοπλίες. Ο στόχος του, που φαίνεται να έχει επιτευχθεί, είναι να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερο σπορ sedan αυτοκίνητο, το οποίο να εκφράζει με την πρώτη ματιά μια ισχυρή προσωπικότητα. Τέλος, ο Diaz δεν αποκαλύπτει ακόμα το μηχανικό σύνολο που θα χρησιμοποιεί το εντυπωσιακό μοντέλο, αλλά εικάζουμε ότι θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση της βαυαρέζικης φίρμας.



 πηγή: autotriti.gr

Friday 16 March 2012

FORMULA 1 2012

F1 Εκκίνηση 2012

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 για το 2012 είναι το 63ο που διοργανώνει η FIA.
Οι είκοσι αγώνες του 2012 θα μεταδοθούν ξεκινώντας από το
GP της Αυστραλίας, την Κυριακή 18/3 και θα ολοκληρωθούν στις 25 Νοεμβρίου στην Βραζιλία, με στιγμιότυπα των κατατακτηρίων δοκιμών και την μετάδοση του αγώνα. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο Albert Park της Μελβούρνης ξεκινά ιστορικά το 1996 αφού μέχρι τότε το GP λάμβανε χώρα στην Αδελαΐδα. Η πίστα της Μελβούρνης έχει μήκος 5.303 χιλιόμετρα και ο αριθμός των γύρων είναι 58 με ρεκόρ γύρου 1:24.125 από τον Σουμάχερ το 2004. Τον τίτλο του καλείται να υπερασπιστεί, ως πρωταθλητής, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Σεμπάστιαν Φέτελ και αυτό των κατασκευαστών η Red Bull Racing.
Τα νέα όσον αφορά το GP 2012 είναι ο αποκλεισμός της Τουρκίας η οποία τέθηκε εκτός αγωνιστικού ημερολογίου και η διεξαγωγή του αγώνα στην ολοκαίνουργια πίστα του Όστιν στο Τέξας των ΗΠΑ που επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2007.
Με τους Μπάτον, Αλόνσο, Ραικόνεν, Χάμιλτον, Φέτελ πρωταγωνιστές και αυτή τη χρονιά περιμένουμε και αυτή τη χρονιά η
F1 να μας καθηλώσει μπροστά στις οθόνες μας!
(Η μετάδοση των αγώνων θα γίνεται από τον
ALPHA)
 

Μια Κύπρια στο ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης

                                   Χάρις Επαμεινώνδα
                          

Είναι μόλις 31 ετών και έχει ήδη την τιμή να δει δουλειά της να εκτίθεται σε ένα από τασπουδαιότερα μουσεία του πλανήτη, στο φημισμένο MoMA στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του θεσμού «Projects» του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για να φέρνει νέους καλλιτέχνες σε επαφή με το ευρύτερο κοινό, η οποία θεωρείται αξιόπιστο βαρόμετρο για τις νέες τάσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.Γεννημένη στη Λευκωσία, η ελληνοκύπρια εικαστικός βρέθηκε στα 17 της χρόνια στη Βρετανία για σπουδές. Απόφοιτος του Chelsea College of Art and Design, του Kingston University, αλλά και του Royal College of Art, όπου πραγματοποίησε το μάστερ της, πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σταθερό σημείο αναφοράς στο έργο της είναι, πάντως, θραύσματα της πολιτισμικής κουλτούρας που την περιέβαλλαν ως παιδί. Οι παλιές ελληνικές ταινίες που έβλεπε μικρή στη Λευκωσία, τα αρχαιολογικά μνημεία και οι θησαυροί του τόπου της. Συγκεκριμένα, η δουλειά της έγινε γνωστή, με τη συμμετοχή της στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2007, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο από κοινού με τον τουρκοκύπριο καλλιτέχνη Μουσταφά Χουλούζι. Με τα δικά της λόγια, όπως προτιμά να εκφραστεί η ίδια στο BHMagazino, αυτό που την ενδιαφέρει είναι «τα ανθρώπινα αποτυπώματα: τα απομεινάρια πολιτισμών του παρελθόντος τα οποία μαρτυρούν την Ιστορία και τον ιστορικό χρόνο και εξακολουθούν να είναι μάρτυρες του χρόνου που περνά. Υποθέτω ότι πάντα με ενδιέφεραν πράγματα τα οποία ήταν στο όριο του να εκλείψουν». Ετσι, στο MoMA παρουσιάζει μια εγκατάσταση με έντονο μουσειολογικό ύφος και τίτλο «VOL.VII». Δομικά στοιχεία της είναι παλιά αγγεία, κολόνες, πλίνθοι, μαζί και σελίδες από παλιά βιβλία και περιοδικά. Η μεταξύ τους συνύπαρξη, σε συνδυασμό με την άγνωστη, σχεδόν μυστηριώδη προέλευσή τους, την οποία επίτηδες δεν αποκαλύπτει η Επαμεινώνδα, αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για την ανάγνωσή τους από τους εκάστοτε επισκέπτες, ανάλογα με τις προσωπικές τους πολιτισμικές προσλαμβάνουσες.
Γράφει: Απόσπασμα από άρθρο της Μαριλένα Αστράπελου
Πηγή: Βημα
gazino


Thursday 15 March 2012

Ταινία:W.E. (Σκηνοθεσία MADONNA)

Σκηνοθεσία: Μαντόνα
Πρωταγωνιστούν: Άντρεα Ράισμπορο, Τζέιμς Ντάρσι
Το περίφημα δομημένο και γεμάτο πάθος W.E. της Μαντόνα μας οδηγεί στα μονοπάτια της αναζήτησης της πραγματικής αγάπης μέσω ενός από τα πιο διάσημα ρομάντζα της ιστορίας.
Βρισκόμαστε στο 1998 και το Μανχάταν ζει στους φρενήρεις ρυθμούς της ανυπομονησίας που έχει προκαλέσει η επερχόμενη δημοπράτηση της περιουσίας του δούκα και της δούκισσας του Ουίνσδορ. Η δημοπρασία αυτή, όμως, για τη Γουόλι Γουίνθορπ από τον Νότο (Άμπι Κόρνις) είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γεγονός. Παγιδευμένη σ’ έναν κακό και δυστυχισμένο γάμο, η Γουόλις «χάνεται» στη λάμψη της ζωής των Ουίνσδορ και παθαίνει εμμονή με το ρομάντζο της Γουόλις Σίμπσον (Άντρεα Ράισμπορο), της σικάτης, χαρισματικής Αμερικανίδας, και του βασιλιά Εδουάρδου Η’ (Τζέιμς ντ’ Άρσι). Ανακαλύπτοντας τις θυσίες που συνεπαγόταν η επιλογή της Γουόλις να περάσει τη ζωή της με τον Εδουάρδο, η Γουόλι βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο να ακολουθήσει τη φωνή της καρδιάς της και να κατακτήσει την προσωπική ευτυχία.Η Μαντόνα συναρπάζεται από μια μεγάλη ιστορία αγάπης και, για να μην κινηματογραφήσει μια γραμμική βιογραφία, επινοεί μια σύγχρονη κοπέλα, συνονόματη με τη Γουόλις Σίμπσον, για να διαβάσει συναισθηματικά τη μεγάλη αδικία του παρελθόντος. Μέσα απο τη διαδικασία της προετοιμασίας της δημοπρασίας των εκπληκτικών κοσμημάτων που σχεδίασε και χάρισε ο Εδουάρδος στη Γουόλις Σίμπσον, η Γουόλι κατανοεί το νόημα της αυταπάρνησης και του ολοκληρωτικού δοσίματος και παίρνει θάρρος για να κάνει ένα σημαντικό βήμα στη δική της, προβληματική ζωή. Πηγαίνοντας πίσω-μπρος στον χρόνο, από το 1937 στο 1998, η Αμερικανίδα persona μπαίνει δυναμικά στο σινεμά, κάτι που της διέφευγε συστηματικά στις μεθοδικές, εντελώς αποτυχημένες προσπάθειές της μπροστά από την κάμερα. Η Μαντόνα δεν επαναπαύεται στο εντυπωσιακό υλικό που της δίνουν το ρομάντζο και η αίγλη της αυλής, των κοσμημάτων και των κοστουμιών, που απέσπασαν υποψηφιότητα στα φετινά  Όσκαρ. Μπλέκει σωστά τις δύο ιστορίες και, εκτός από κάποια βαρετά περάσματα στην πλοκή της Γουόλι του σήμερα, τα καταφέρνει μια χαρά να μιλήσει για τη θυσία καθώς και να δείξει την αμηχανία και την ανασφάλεια που ακολούθησε τη διάσημη απόφαση του Εδουάρδου να αποποιηθεί τον θρόνο. Σωστά δεν ασχολείται πολύ με τις πολιτικές συγκυρίες της εποχής, αλλά επιμένει στην προσωπική χημεία που ένωσε και κράτησε το σκανδαλώδες ζευγάρι μαζί, παρά τις αντιξοότητες.Οι αποκαρδιωτικές κριτικές που πήρε η ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας δεν είναι παρά οι παρενέργειες της υπογραφής Μαντόνα: αν σκηνοθετούσε κάποιος άλλος, είμαι σίγουρος πως τα μάτια πολλών προκατειλημμένων θα έβλεπαν τα θετικά σημεία και την κινηματογραφική επίγευση που αφήνει το W.E.
Γράφει:Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Πηγή:www.lifo.gr

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Το Μονακό του 21ου αιώνα


Η επόμενη Κυανή Ακτή μακάρι αλλά δεν πιστεύω να είμαστε εμείς... Το Μαυροβούνιο δεν κυβερνάται πλέον από έναν πολέµαρχο-αρχιεπίσκοπο αλλά από έναν εκλεγµένο πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας και πρωτεύουσα δεν είναι η Κετίγνη αλλά η Ποντγκόριτσα με εθνικό σπορ της χώρας όχι τις εχθροπραξίες µε Οθωµανούς Τούρκους αλλά το κυνήγι των επενδύσεων. Έτσι από ακαθόριστη πολιτισµική ζώνη µεταξύ ∆ύσης και Ανατολής, η πρώην Γιουγκοσλαβική ∆ηµοκρατία, ανεξάρτητη πλέον από το 2006, έχει εξελιχθεί σε ακαθόριστη οικονοµική ζώνη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Βαλκανίων, όπου η βαριά βιομηχανία του τουρισμού μετατρέπει πρώην ναυπηγεία σε υπερπολυτελή θέρετρα. Η περίπτωση του Πόρτο Μοντενέγκρο στον κόλπο του Κότορ είναι χαρακτηριστική: πρώην βάση του γιουγκοσλαβικού ναυτικού έξω από την πόλη Τίβατ, που εκποιήθηκε το 2006, προσδοκά να εξελιχθεί σε εκ των ων ουκ άνευ προορισµό των «µεγαλοκοτερούχων» της Ευρώπης. Το µικροσκοπικό Μαυροβούνιο των 650.000 κατοίκων στάθηκε τυχερό (ή η ηγεσία του υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική, όπως το δει κανείς), αποφεύγοντας τις καταστροφές των πολέµων της Γιουγκοσλαβίας στη δεκαετία του ’90. Η προβλήτα του Πόρτο Μοντενέγκρο, µε 150 από τις 650 θέσεις  που σκοπεύει να ολοκληρώσει μεγαλοεπενδυτής στην επόμενη πενταετία,  προβλέπονται για ιδιωτικά σκάφη µεγέθους ως και 150 µέτρων, υποδεικνύει τι είδους πελατεία αναµένει. «Εδώ είναι καλύτερα από το Σεν Τροπέ», δήλωνε το 2010 ο τότε πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς. Οι ρώσοι ολιγάρχες το έχουν ήδη κατανοήσει και πολλοί από τους 101 του καταλόγου των δισεκατοµµυριούχων προσφεύγουν σε δοκιµαστικούς παραθερισµούς στη γύρω περιοχή τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επενδύσεις προσδοκούν µια πελατεία διασηµοτήτων του Χόλιγουντ, γαλαζοαίµατων, εµίρηδων και λοιπών διεθνών κροίσων, καθώς και µελλοντικών µόνιµων κατοίκων. Αλλωστε ο Μίλο Τζουκάνοβιτς έχει δηλώσει στην εφηµερίδα «Montenegro Tribune»ότι όποιος είναι διατεθειµένος να επενδύσει 500.000 ευρώ µπορεί να γίνει πολίτης της χώρας –Fast track υπήκοος.
Απόσπασμα από άρθρο του Μάρκου Καρασαρίνη για το ΒΗΜΑΜΕΝ
 

Wednesday 14 March 2012

Αρχιτεκτονική Πόλεων

Αποτυχημένη Αρχιτεκτονική

 FAILED ARCHITECTURE
Failed Architecture shows buildings and urban environments that are malfunctioning, displeasing or have failed to stand the test of time and are currently neglected, abandoned or even vandalized or demolished, because of changing economic, social, political and/or physical circumstances. Initiated by Non-Fiction, an Amsterdam-based office for cultural, technological and spatial innovation, we hope to learn lessons from past failures and save some overlooked and underrated urban success stories from oblivion.
Failed Architecture has evolved into a series of live public discussions in Amsterdam,
Skopje, Copanhagen, Sofia, and more cities to come.

NYTimes writes about new spanish gost cities
 Αποτυχημένη Αρχιτεκτονική: Κατασκευή και ανάπτυξη κτιρίων σε αστικό περιβάλλον χωρίς χαρακτήρα, χωρίς σκοπό, χωρίς λόγο ύπαρξης στο χώρο και στο χρόνο που κατά συνέπεια εγκαταλείπονται, παραμελούνται και μένουν εκεί να μας θυμίζουν την ασχήμια μας. Κουτιά από μπετόν ευκαιρίες για εμπορικές επενδύσεις πριν την κρίση, γκρίζα, κακόγουστα, κακότεχνα κτίρια άδεια, λερωμένα να πληγώνουν τους δρόμους μιας πόλης πρώην γραφικής και όμορφης. Η ασυδοσία των εργολάβων και των πωλητών σε όλο της το μεγαλείο. Η σύμπραξη και συνενοχή των αρχών στο αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό έγκλημα δεδομένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα με όλα τα συμπτώματα η Πάφος.
Οι πολίτες άλλων ευρωπαικών πόλεων κατάλαβαν γρήγορα την ανάγκη για αλλαγή. Κατεδάφιση, αναμόρφωση, αναπαλαίωση, διαμόρφωση το νέο σύνθημα. Παράδειγμα τέτοιων πόλεων τα ισλαμικά Τίρανα, το Αμστερνταμ, τα Σκόπια, η Σόφια, οι τουριστικές πόλεις της Ισπανίας Μαγιόρκα, Ιμπιζα.
Το κίνημα αναπτύσσεται στην Ευρώπη και εμείς θα πρέπει να το ενστερνιστούμε και να απαιτήσουμε από τους Αρχοντες την αναμόρφωση της πόλης των παιδιών μας.
Σκεφτείτε, διαβάστε, εισηγηθείτε. Θα επανέλθω. Paphos Rebuild.

Γράφει: ΑΝ.ΚΑ.

Tuesday 13 March 2012

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ?

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Κατασκευή νέων μαρίνων για την προσέλκυση νέων σκαφών.  Σε 23 από 6 που είναι σήμερα θα αυξηθούν οι μαρίνες στην επαρχία της Σμύρνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Η περιοχή θα εξελιχθεί σε κέντρο προσέλκυσης για τον τουρισμό των γιοτ» δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «
Anadolu
».
Αφού επισήμανε πως υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο γιοτ στη λεκάνη της Μεσογείου, ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε πως το 85% αυτών των γιοτ «στοιβάζονται» σε μαρίνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, επισημαίνοντας πως το τουρκικό μερίδιο δεν αγγίζει καν το 1%.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Και εγώ ως πολίτης της Πάφου θα κλείσω με τα λόγια του Βρετανού Συγγραφέα
Oliver Goldsmith     “ Οι άνθρωποι σπάνια βελτιώνονται όταν δεν έχουν άλλο πρότυπο, εκτός από τον εαυτό τους, για να αντιγράψουν”

Monday 12 March 2012

Ταινία: ELENA

“ELENA”

Δράμα σε σκηνοθεσία του ρώσου Αντρέι Σβιάγκιτσεφ με τους Αντρέι Σμιρνόφ, Ναντέζντα, Έλενα Λιάντοβα, Αλεξέι Ροζίν και Ιγκόρ Ουγκόρσοφ. Ο Βλαντιμίρ είναι ο  πλούσιος αλλά ψυχρός σύζυγος και η Έλενα η υπάκουη και υπομονετική γυναίκα του. Γνωρίστηκαν αργά στις ζωές τους και έχουν δυο παιδιά από προηγούμενους γάμους. Μετά από καρδιακή προσβολή ο Βλαντιμίρ μαθαίνει ότι ο χρόνος που του απομένει είναι περιορισμένος και αφήνει ολόκληρη την περιουσία του στη μοναδική του κόρη η οποία έχει χρόνια απομακρυνθεί. Οι ελπίδες της Έλενας να βοηθήσει το δικό της γιό εξαφανίζονται. Ο τρόπος που ο Αντρέι προσεγγίζει τους χαρακτήρες των ηρώων της σύγχρονης Ρωσίας είναι ιδιαίτερα τρυφερός και σου δημιουργεί την ανάγκη να εμπλακείς και εσύ συναισθηματικά στα προσωπικά τους δρώμενα που στη συγκεκριμένη ταινία περνούν από διάφορες καταστάσεις. Και αν κάποιος διακρίνει κάτι σκοτεινό από μέρους  της ηρωίδας είναι αυτό που θα σε οδηγήσει να αναρωτηθείς αν κάτι τόσο σκοτεινό μπορεί να φέρει σε εκείνη λίγο φώς.      

Xρυσό Μετάλλιο!!!

Έλληνας Πρωταθλητής

Ο Ελληνικός στίβος ψηλά και χρυσός!!!!!!! 2.33μ.!!!!!!!
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης  παγκόσμιος πλέον  πρωταθλητής κλειστού στίβου 2012, που διεξήχθη  στην Κωνσταντινούπολη ξεπέρασε μεγάλα  ονόματα όπως τον κάτοχο του ρεκόρ έτους Μουταζ  Εσά Μπαρσίμ από το Μπαχρέϊν, τον Ιβάν Ούκοφ από τη Ρωσία, πρωταθλητή 2010 στη Ντόχα και τον χρυσό ολυμπιονίκη του 2008 Αντρέι Σιλνόφ επίσης από τη Ρωσία. Με την πρώτη του προσπάθεια έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στα 2.33μ αφού είχε περάσει με την πρώτη τα 2.20μ και τα 2.24μ και στην δεύτερη τα 2.28μ και τα 2.31μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο αθλητής Κώστας Μπανιώτης κατέλαβε την 4η θέση με 2.31μ. Και ναι ακούστηκε  ο Εθνικός Ύμνος στο στάδιο «Ατακόι  Αρίνα» μετά το τελευταίο χρυσό πριν από 13 χρόνια!!!!!
Δημήτρη μας έκανες  περήφανους!!!! Πρωταθλητής και στους ολυμπιακούς του Λονδίνου!!!!        


EUROVISION

Βραδιά Ελληνικής Eurovision 2012

 Στην αποψινή βραδιά που θα παρουσιάσουν  η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης  και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1 στις 22.00, θα δούμε και θα ακούσουμε από τους διαγωνιζομένους, το τραγούδι με το οποίο ο καθένας έχει επιλέξει να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision,  που θα γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.Guest εμφανίσεις της βραδιάς η εκπρόσωπος της Κύπρου Ήβη Αδάμου με το τραγούδι “La, La, Love”,η Anggun της Γαλλίας με το τραγούδι “Echo/you and I ”και η Sofi Marinovaμε το “Love Unlimited” της Βουλγαρίας.
Ας ελπίσουμε όλοι να είναι μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και θέαμα, χωρίς παρασκήνιο, σε μια χρονιά που πραγματικά και δικαιολογημένα έχουν πέσει οι τόνοι!
Τα τραγούδια είναι με τη σειρά που εμφανίζονται :
Baby Iam Yours-Dora, Killer Bee-Cassiopeia, No parking-Velvet Fire, Aphrodisiac
-Ελευθερία Ελευθερίου.
Καλή Επιτυχία!

Sunday 11 March 2012

Guiseppe Verdi

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

"Ο Χορός των Μεταμφιεσμένων". Εξουσία, έρωτας, προδοσία παρουσιάζεται στη μεγαλειώδη όπερα του Τζουζέππε Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή Αθηνών. Η υπόθεση στηρίζεται σε πραγματικό γεγονός, τη δολοφονία του Γουσταύου Γ’ βασιλιά της Σουηδίας, κατά τη διάρκεια ενός χορού μεταμφιεσμένων το 1792 μέσα στη βασιλική όπερα της Στοκχόλμης. Σε μουσική του Τζουζέππε Βέρντι και λιμπρέτο του Αντόνιο Σόμμα πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Αππόλο της Ρώμης στις 17 Φεβρουαρίου το 1859. Στην πρωτότυπη μη λογοκριμένη εκδοχή της και σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καριτινού και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου η όπερα του Βέρντι "χορός των μεταμφιεσμένων" είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του καθώς συνενώνει το γνώριμο ιταλικό πάθος με τη γαλλική όπερα πρότυπο του. Σημαντικό επίσης είναι και η απόδοση του χιούμορ πράγμα σπάνιο για εκείνον. Ο Βέρντι Επιστρέφει!
Παράταση παραστάσεων: 9, 11, 15, 18 Μαρτίου 2012. Ώρα έναρξης 20:20

 

More + More