Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Wednesday 14 March 2012

Αρχιτεκτονική Πόλεων

Αποτυχημένη Αρχιτεκτονική

 FAILED ARCHITECTURE
Failed Architecture shows buildings and urban environments that are malfunctioning, displeasing or have failed to stand the test of time and are currently neglected, abandoned or even vandalized or demolished, because of changing economic, social, political and/or physical circumstances. Initiated by Non-Fiction, an Amsterdam-based office for cultural, technological and spatial innovation, we hope to learn lessons from past failures and save some overlooked and underrated urban success stories from oblivion.
Failed Architecture has evolved into a series of live public discussions in Amsterdam,
Skopje, Copanhagen, Sofia, and more cities to come.

NYTimes writes about new spanish gost cities
 Αποτυχημένη Αρχιτεκτονική: Κατασκευή και ανάπτυξη κτιρίων σε αστικό περιβάλλον χωρίς χαρακτήρα, χωρίς σκοπό, χωρίς λόγο ύπαρξης στο χώρο και στο χρόνο που κατά συνέπεια εγκαταλείπονται, παραμελούνται και μένουν εκεί να μας θυμίζουν την ασχήμια μας. Κουτιά από μπετόν ευκαιρίες για εμπορικές επενδύσεις πριν την κρίση, γκρίζα, κακόγουστα, κακότεχνα κτίρια άδεια, λερωμένα να πληγώνουν τους δρόμους μιας πόλης πρώην γραφικής και όμορφης. Η ασυδοσία των εργολάβων και των πωλητών σε όλο της το μεγαλείο. Η σύμπραξη και συνενοχή των αρχών στο αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό έγκλημα δεδομένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα με όλα τα συμπτώματα η Πάφος.
Οι πολίτες άλλων ευρωπαικών πόλεων κατάλαβαν γρήγορα την ανάγκη για αλλαγή. Κατεδάφιση, αναμόρφωση, αναπαλαίωση, διαμόρφωση το νέο σύνθημα. Παράδειγμα τέτοιων πόλεων τα ισλαμικά Τίρανα, το Αμστερνταμ, τα Σκόπια, η Σόφια, οι τουριστικές πόλεις της Ισπανίας Μαγιόρκα, Ιμπιζα.
Το κίνημα αναπτύσσεται στην Ευρώπη και εμείς θα πρέπει να το ενστερνιστούμε και να απαιτήσουμε από τους Αρχοντες την αναμόρφωση της πόλης των παιδιών μας.
Σκεφτείτε, διαβάστε, εισηγηθείτε. Θα επανέλθω. Paphos Rebuild.

Γράφει: ΑΝ.ΚΑ.

No comments:

Post a Comment

More + More