Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Saturday 7 April 2012

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Πέτρου Κωστόπουλου με........ pkool.gr


Come Back

Αφού είδα το «παιδί» μου να πεθαίνει, άκουσα όσα δεν έχει ακούσει κανένας άλλος από «φίλους» και εχθρούς και αφού πέρασα ένα διάστημα θυμίζοντας κάτι από ζόμπι, νομίζω πως ήρθε η στιγμή να ξαναζωντανέψω. Και εγώ και το pkool. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά who cares. Το θέμα είναι να μπορείς να παίρνεις τη ζωή όπως σου έρχεται…

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Πάνω που αρχίσαμε και πηγαίναμε καλά με αυτό το blog, μας ήρθε στο κεφάλι όχι μόνο οι συνέπειες που βλέπουμε γύρω, γύρω αλλά και ολόκληρο το κτήριο του ΔΝΤ. Εννοώ πάνω στην εταιρεία μου, πάνω σε εμένα, πάνω στους ανθρώπους που δούλευαν γύρω, γύρω. Το πρώτο πράγμα που παθαίνεις μέσα στην κρίση, είτε αυτή είναι προσωπική, είτε κοινωνική, είτε οικονομική, είναι ότι νταουνιάζεις. Για μένα η πτώχευση της ΙΜΑΚΟ ήταν, όπως είπα, σαν θάνατος ενός παιδιού μου. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθώ -εν πολλοίς είμαι ακόμα εκεί- σε μια κατάσταση ανασφάλειας, φόβου, κατάθλιψης και αβεβαιότητας. Όλο αυτό μαζί είχε σαν αποτέλεσμα -ανάμεσα σε όλα τα άλλα- και τον ευνουχισμό της σκέψης μου. Δεν μπορεί ο κόσμος να καίγεται και εσύ να γράφεις άρθρα στο pkool, παρότι τα αγαπάς περισσότερο απ’ οτιδήποτε έχεις κάνει τα τελευταία χρόνια. Έτσι το βούλωσα.
Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, να σταθώ στα πόδια μου, -στην κυριολεξία όμως- θα μπορούσα και να γράψω; Για πολύ καιρό το βλέμμα ήταν απλανές απέναντι σε μια ανοιχτή οθόνη τηλεόρασης, η οποία δεν με ένοιαζε ούτε τι έπαιζε, ούτε ποιο κανάλι ήταν. Νομίζω ότι έρχεται ο καιρός σιγά, σιγά να ξαναζωντανέψουμε το pkool, όχι μόνο σαν μέσο προσωπικής έκφρασης, αλλά κυρίως σαν έναν ανδρικό site, όπως ήθελα να είναι από την αρχή. Πάντα είχα την αίσθηση ότι η εργασιοθεραπεία είναι το καλύτερο φάρμακο απέναντι σε πάσα νόσο και πάσα μαλακίαν. Άρχισα και να ξυπνάω, να ενεργοποιούμαι, όχι πάρα πολύ διότι μιας πτώχευσης μύρια έπονται για όποιον γνωρίζει. Τέλος πάντων, με αφορμή ότι σήμερα για πρώτη φορά βρέθηκα στην καινούρια μου δουλειά και μετά από 16,5 χρόνια σαν υπάλληλος πια, σκέφτηκα να ξαναμπώ στο pkool. Λέγονται πολλά περί αφεντικών και υπαλλήλων, αλλά δεν θα κάτσω να το αναλύσω ακόμα. Θα σταθώ σε ένα στοιχείο και όποιος θέλει το πιστεύει. Το έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν και γινόταν δύσκολα πιστευτό. Από τη ημέρα που σχεδόν αναγκαστικά έγινα επιχειρηματίας, ενώ ήμουν μια ζωή υπάλληλος, έχασα την ψυχική μου ηρεμία. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κέρδισα σε υλικά αγαθά, εφόσον η δουλειά πήγαινε πολύ καλά, αλλά νομίζω δεν πέρασε ούτε ένα βράδυ που η σκέψη για το μαγαζί και το πώς πηγαίνει, να μην μου χαλάει τον ύπνο. Άλλαξα, βάρυνα, έπρεπε να φοράω κοστούμι, να δείχνω σοβαρός, να υπερασπίζομαι τον τίτλο του εκδότη με ότι κι αν αυτό σημαίνει. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ζούμε στην πιο σοβαροφανή χώρα της Ευρώπης. Το έλεγα στα παιδιά που δουλεύαμε μαζί και πίστευαν ότι λέω μαλακίες. Τώρα που έχω μείνει κάτω από τα συντρίμμια, ίσως κάποιοι να με καταλάβουν λίγο περισσότερο.
Δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα, το θεωρώ και κανόνα χωρίς εξαίρεση, ένας δημιουργικός άνθρωπος και μαζί να σκέφτεσαι τα τάλιρα και πόσα θα κονομήσεις. Είναι δύο έννοιες που δεν συναντώνται. Έστω κι αν κάποιοι θέλουν να στο χρεώσουν… Αισθάνθηκα λίγο περίεργα μπαίνοντας σε ένα καινούριο γραφείο και άρχισα να φτιάχνω το χώρο που μου έδωσαν. Δεν έχω θέα αλλά δεν πειράζει. Θέλω να κολλήσω μια από αυτές τις παλιές κιτσάτες αφίσες της Καραϊβικής. Ξέρω ότι θα ‘ναι αλλιώς… Πρέπει να δίνεις αναφορά, να είσαι αποτελεσματικός, κάτι καλό να κάνεις για να αποδείξεις στους ανθρώπους που σε εμπιστεύτηκαν ότι άξιζε τον κόπο. Με λίγα λόγια, όπως την πάρεις έρχεται η ζωή. Από τα χαμηλά στα ψηλά, απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και από κει όπου βγάλει ο δρόμος…





Πηγή:Αγαπημένο μου blog jenny.gr
Διαβάστε περισσότερα στο pkool.gr

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ....στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ του2012!!!!!!!!!!!!!


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική πόλο ανδρών
Επικράτησε 10-6 του Καναδά και εξασφάλισε τη συμμετοχή για το Λονδίνο 2012

Για ένατη σερί φορά (και 14η συνολικά) η εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα δώσει το «παρών» σε Ολυμπιάδα. Το ελληνικό συγκρότημα πέτυχε σπουδαία νίκη (10-6) στο προολυμπιακό του Εντμοντον επί του γηπεδούχου Καναδά και εξασφάλισε την πρόκριση για το Λονδίνο 2012.

Κορυφαίος για την εθνική ομάδα, που πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, ήταν ο Γιώργος Αφρουδάκης με τέσσερα γκολ και εξαιρετική άμυνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1 4-3, 2-1

Ελλάδα (Αντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Χρ. Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Γ. Αφρουδάκης 4, Φουντούλης, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.
Καναδάς (Γιοβάνοβιτς): Κονσταντίν-Μπικάρι 2, Γκράχαμ 2, Φέλντχαμ 1, Μπόιντ 1.

Τα δύο παιχνίδια που απομένουν πλέον στο Εντμοντον (το πρώτο εναντίον του Μαυροβούνιου στον ημιτελικό στις 00.40 τα ξημερώματα της Κυριακής) είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η 12άδα των Ολυμπιακών
Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι εξής:

ΕΛΛΑΔΑ
Σερβία
Ιταλία
Ουγγαρία
Κροατία
Ισπανία
Ρουμανία
Μαυροβούνιο
Μ. Βρετανία
Κίνα
Αυστραλία
ΗΠΑ














Πηγή:tovima.gr

Ταινία: 50 / 50 (Video)

50/50
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβίν
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Σεθ Ρόγκεν, Άνα Κέντρικ
Μόλις είκοσι και κάτι, ο Ανταμ μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Αποφασίζει όμως να μην το βάλει κάτω και με τη βοήθεια του φίλου του Κάιλ αντιμετωπίζει την ασθένεια, με χιούμορ κι αισιοδοξία.
Η προσπάθεια να γίνει ανάλαφρο ένα ακόμη χολιγουντιανό δράμα με πρωταγωνιστή τον καρκίνο χωλαίνει στη σύλληψη και την εκτέλεση. Τα ίχνη της κωμωδίας στην ταινία είναι λειψά, καθώς ο μοναδικός που ξεφεύγει απο τη μονότονη έως πένθιμη συμπεριφορά είναι ο φίλος του Άνταμ, ο Κάιλ, ο οποίος αναγκαστικά μεταφέρει την απαιτούμενη ενέργεια, καθώς και τα τικ (και τρικ) του πληθωρικού Σεθ Ρόγκεν. Ο Κάιλ αναμοχλεύει τις σχέσεις του Άνταμ, τονώνει την αυτοεκτίμησή του, τον ξεκουνάει απο την καθίζηση που ούτως ή άλλως έχει ο κολλητός του. Ο Γκόρντον-Λέβιτ είναι πάντα ένας υπολογίσιμα ψύχραιμος, απλός ηθοποιός της νέας γενιάς, αλλά εδώ παρουσιάζεται αποχυμωμένος και υποκριτικά παθητικός. Το 50/50 έλαβε διακρίσεις στην αρχή της σεζόν για το σενάριο του πρωτάρη Γουίλ Ράιζερ, που βασίζεται σε πραγματική ιστορία, αλλά τίποτε δεν ανατρέπει το προδεδικασμένο φινάλε και το γεγονός πως μια πραγματική κωμωδία επί του θέματος θα όφειλε να εμπλέξει, μέσω του σεναρίου, όλα τα μέρη και όχι μόνο τον σεξομανή και βέβηλο φίλο του ασθενούς. Και παρά τις ενδιαφέρουσες στιγμές αμήχανου ρεαλισμού, το στόρι λοξοδρομεί προς την κατεύθυνση του χλιαρού, αναληθοφανούς αισθηματικού δράματος ανάμεσα στον Άνταμ και την κοπέλα που τον υποστηρίζει ψυχολογικά (την υποδύεται η Άνα Κέντρικ του Up in the air).




Γράφει:Θοδωρή Κουτσογιανόπουλο
Πηγή:lifo.gr

Friday 6 April 2012

Ηλίθιος: Μια θεατρική παραγωγή διάρκειας έξι ωρών

 

Ήταν Μάρτιος του 2007 όταν ο επικεφαλής της τότε Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού επιχείρησε να συστήσει στο κοινό τον Ηλίθιο στήνοντας μια παράσταση αποτελούμενη από δύο μέρη συνολικής διάρκειας έξι ωρών. Ο λόγος για τον Στάθη Λιβαθινό και το τόλμημά του, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία... Πέντε χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης βγάζει από το χρονοντούλαπο εκείνη την παραγωγή και την παρουσιάζει ξανά από τις 19 Απριλίου και έως τις 20 Μαΐου στο θέατρο Ακροπόλ.
Ο Ηλίθιος, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του Ρώσου συγγραφέα, γράφτηκε το 1868-69 και κατατάσσεται μεταξύ των έργων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Ντοστογιέφσκι ασχολείται με ένα θέμα που -ειδικά στην εποχή μας- είναι εξαιρετικά επίκαιρο: Πώς ένας αγνός, άφθαρτος, ανυστερόβουλος και ακοινώνητος άνθρωπος εισβάλλει σε ένα αλλοτριωμένο κοινωνικό περιβάλλον, με δραματικές συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για εκείνους τους οποίους συναναστρέφεται.
Στην τωρινή παραγωγή ο σκηνοθέτης διατηρεί το βασικό κορμό του θιάσου του 2007, με ορισμένες ωστόσο διαφοροποιήσεις, ενώ και φέτος το επτακοσίων σελίδων έργο παρουσιάζεται σε δύο μέρη, τα οποία ωστόσο είναι αυτοτελή.
Στο ρόλο του Μίσκιν θα είναι ξανά ο Βασίλης Ανδρέου, ενώ τη σαγηνευτική Ναστάζια Φιλίποβνα θα υποδυθεί και πάλι η Μαρία Ναυπλιώτου. Η μετάφραση είναι του Άρη Αλεξάνδρου, η δραματουργική επεξεργασία του Σάββα Κυριακίδη, σε συνεργασία με τους ηθοποιούς της παράστασης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται γι΄ άλλη μια φορά η Ελένη Μανωλοπούλου, τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Αμπαζής και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.
Παίζουν οι Δημήτρης Ήμελλος, Μελέτης Ηλίας, Στέλιος Ιακωβίδης, Κόρα Καρβούνη, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Δαβίδ Μαλτέζε, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημήτρης Μυλωνάς, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Φωτεινή Τιμοθέου, Άρης Τρουπάκης, Σπύρος Τσεκούρας, Σοφία Τσινάρη, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Χριστοδούλου.
Πού: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 τηλ.: 210 3643700.
Πότε: Aπό 19 Απριλίου έως και 20 Μαΐου: Τετάρτη στις 17.00 το Α' μέρος & στις 21.00 το Β' μέρος, Πέμπτη στις 20.30 το Α΄ μέρος, Παρασκευή στις 20.30 το Β΄ μέρος (Παρασκευή 20/4 & 27/4 το Α' μέρος), Σάββατο στις 17.00 το Α' μέρος & στις 21.00 το Β' μέρος, Κυριακή στις 15.00 το Α' μέρος & στις 19.00 το Β' μέρος.
Πόσο: € 20 (πλατεία), € 15 (εξώστης). Με την αγορά εισιτηρίων και για τα δύο μέρη έκπτωση € 5 για κάθε μέρος.



Πηγή:elle.gr

Φέτος ΤΟ ΠΑΣΧΑ μη βάψετε αυγά αλλά...κοτοπουλάκια

Thursday 5 April 2012

UNICEF: Τραγική η κατάσταση για τα παιδιά στην Ελλάδα του 2012

Unicef: Εκθεση-σοκ

Με τον πιο μελανό τρόπο αποτυπώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης η έκθεση της Unicef για την «κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012».
Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίζονται σε 439.000 και το ποσοστό της παιδικής φτώχειας φτάνει το 23%, ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%.
Δεδομένου ότι η έκθεση βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε στοιχεία της Eurostat του 2010, οι παραπάνω αριθμοί ενδέχεται να έχουν μεταβληθεί και η πραγματική κατάσταση να είναι πιο δραματική.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε έναν πληθυσμό που διαρκώς γερνάει.
Ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε από 32% του συνολικού πληθυσμού το 1961 σε 19% το 2001 και 17,4% το 2011 σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα από το 1960 και μετά συρρικνώθηκαν κατά ένα μέλος, από 3,78 το 1961 σε 2,65 μέλη ανά νοικοκυριό το 2009, ενώ μεταξύ 1991 και 2001 το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά κάτω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 27,5%.

Από την έκθεση προκύπτει, επίσης, ότι:

* Τα μονογονεϊκά νοικοκυριά επηρεάζονται περισσότερο από τη φτώχεια.
* Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στη χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9% (Eurostat, 2010).
* Οι ανήλικοι κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 439.000 (Eurostat, 2010).
* Φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου. Το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά.
* Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρίσκονταν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά 12-17 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7% (Eurostat).

Όσον αφορά στην παιδική εργασία, και με βάση στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη, υπολογίζεται ότι οι ανήλικοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 100.000.
Πηγή:tovima.gr

ARMANI HOTEL στο MILANO (video)


Ξενοδοχείο Armani στο Μιλάνο

O Giorgio Armani άνοιξε το καινούργιο του ξενοδοχείο στο Μιλάνο, στους πάνω ορόφους του κτιρίου που ήδη φιλοξενεί τη μπουτίκ του στη Via Manzoni. Μετά το άνοιγμα του ξενοδοχείου του στο Ντουμπάι, στο Burj Khalifa, στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το ενενηνταπέντε δωματίων ξενοδοχείο στο Μιλάνο, σκοπεύει τη συνέχιση της δέσμευσης του σχεδιαστή να δημιουργήσει μια ιδανική ατμόσφαιρα «για δουλειά, χαλάρωση και διασκέδαση». Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό κέντρο με αίθουσες συνεδριάσεων, ένα εστιατόριο στον έβδομο όροφο με θέα το Duomo, και στον όγδοο όροφο υπάρχει spa, γυμναστήριο και πισίνα. Ένα από τα σχέδια του αρχιτέκτονα αποκαλύπτει ότι το ξενοδοχείο χτίστηκε σε σχήμα Α, ώστε να δηλώνει την τελειότητά του.






Πηγή:fashionlove.gr

Wednesday 4 April 2012

SYPER το καινούργιο κορίτσι του JAMES BOND πράκτορας OO7(

LADY........BOND!!!!!!!!!!!

Μία Γαλλίδα καλλονή θα είναι το νέο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, στην 23η ταινία με πρωταγωνιστή τον διάσημο πράκτορα 007.
Πρόκειται για την Μπερενίς Μαρλό που εντυπωσίασε στο δοκιμαστικό που έκανε, όχι μόνο με την ξεχωριστή ομορφιά της, αλλά και με το υποκριτικό της ταλέντο.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σαμ Μέντεζ ενθουσιάστηκε με την Μπερενίς όταν την είδε να κινείται μπροστά στην κάμερα. Όσοι ήταν στο δοκιμαστικό, είπαν από την πρώτη στιγμή ότι τον έχει σίγουρο τον ρόλο.
Αφού βρήκε και το κορίτσι του, ήρθε η ώρα για τον 23ο Τζέϊμς Μποντ να αποκτήσει και τίτλο. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο και που ήθελαν την ταινία να ονομάζεται «Carte Blanche» διαψεύδονται από τις νέες φήμες που μόλις κυκλοφόρησαν και θέλουν την ταινία να φέρει τον τίτλο «Skyfall», σύμφωνα με την Daily Mail.
Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν τελικά θα είναι αυτός ο τίτλος του καινούργιου Τζέιμς Μποντ που για την ώρα συνεχίζει απρόσκοπτα τα γυρίσματα του, ώστε η ταινία να είναι έτοιμη στις 9 Νοεμβρίου του 2012. Να σημειωθεί πως στην ταινία θα παίξει και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, αλλά θα έχει τον ρόλο ενός κακού, που θα προκαλέσει τρομερό πόνο στον πιο διάσημο Βρετανό πράκτορα. Όσο για την Μπερενίς Μαρλοέ; Δηλώνει έτοιμη να κάνει τα πάντα για να εμφανιστεί στο πλευρό του Ντάνιελ Κρέιγκ καθώς ξέρει ότι η 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ θα είναι το διαβατήριό της για μία διεθνή καριέρα στον κινηματογράφο.









Πηγή:tromaktiko.gr
Via:byou.gr

Τουρκία: Μετά την 1η Ιουλίου θα διχοτομήσουμε την Κύπρο


Τουρκία: Μετά την 1η Ιουλίου θα διχοτομήσουμε την Κύπρο


Την διχοτόμηση της Κύπρου προωθούν και επίσημα πλέον του Τούρκοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα «οδηγηθούν σε αυτήν την λύση», εάν δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου.
Όπως δημοσιεύει το onalert.gr, η τουρκική ηγεσία έθεσε αυτήν την ημερομηνία ως ορόσημο στην λύση του Κυπριακού, στην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως τα δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο, θα είναι μονόδρομος.
Πιο συγκεκριμένα η Χίλαρι Κλίντον βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της συνάντησης των «Φίλων της Συρίας», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
Σύμφωνα με 

 την τουρκική εφημερίδα, η ηγεσία της Άγκυρας, προώθησε στην Χίλαρι Κλίντον μία επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς έρογλου, στην οποία προωθείται η λύση της διχοτόμησης. Η «Χουριέτ» μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά, «με την επιστολή του προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο τουρκοκυπριακός λαός είναι υπέρ της λύσης. Αλλά εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι την πρώτη Ιουλίου, θα εξαντληθεί η υπομονή του Έρογλου. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τα δύο χωριστά κράτη».



Πηγή:iefimerida.gr



FESTIVAL ΙΤΑΛΙΚΟΥ Σινεμά στην Αθήνα

Ξεκινά η «Γιορτή του Ιταλικού Σινεμά» στην Αθήνα
Ιταλική... απόβαση ετοιμάζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, καθώς στις 19 Απριλίου ξεκινά ξεκινά η Γιορτή του Ιταλικού Σινεμά, «La Festa del cinema italiano» με ταινίες της ιταλικής κινηματογραφίας των τελευταίων χρόνων.
Παράλληλα, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ευρεία γκάμα της ιταλικής κουλτούρας, ξεκινώντας από το σινεμά και φτάνοντας ως τη γεύση.

Για μία εβδομάδα, μέχρι τις 25 Απριλίου οι κινηματογραφόφιλοι θα μπορούν να παρακολουθούν στους κινηματογράφους «Ιντεάλ» (Πανεπιστημίου 46) και «Έλλη» (Ακαδημίας 64) ταινίες του σύγχρονου ιταλικού σινεμά.
Η τελετή έναρξης στο «Ιντεάλ» γίνεται με την καινούρια ταινία «Appartamento ad Atene» («Διαμέρισμα στην Αθήνα»), ένας τίτλος που συνδέει τη γιορτή του ιταλικού σινεμά με την πόλη που τη φιλοξενεί.
Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, Ρουτζέρο Ντι Πάολα. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Αθήνα του 1942, στους πρόποδες της Ακρόπολης.
Ο Ρουτζέρο Ντι Πάολα θα είναι παρών στην τελετή έναρξης της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν η μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Μοράντε κι ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
Την ίδια μέρα, το κοινό μπορεί να δει στην «Έλλη» δύο άλλες ταινίες: τη δραματική κομεντί «La donna della mia vita» («Η γυναίκα της ζωής μου») του Λούκα Λουτσίνι από το Μιλάνο με τον Αλεσάντρο Γκάσμαν, γιο του Βιττόριο και το «L' uomo che verra» («Ο άνθρωπος που θά 'ρθει») του Τζόρτζιο Ντιρίτι.
Συνολικά, στη διάρκεια της γιορτής θα προβληθούν 26 ιταλικές ταινίες. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tuttoitalia.gr.
Στο πλαίσιο της «Festa» περιλαμβάνονται και μια σειρά από εκδηλώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούν ακόμα έκπληξη.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να γνωρίζει κάθε χρόνο στο ελληνικό κοινό μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της σύγχρονης ιταλικής κινηματογραφίας. Η αρχή γίνεται τον Έλληνα σταρ του ιταλικού σινεμά Νικόλα Βαπορίδη, τον οποίο κάποιοι αποκαλούν «Il divo delle ragazzine» («Ο θεός των κοριτσιών»).
Το «Tuttoitalia» θα προβάλει για το ελληνικό κοινό έξι από τις πιο πετυχημένες ταινίες του και θα διοργανώσει ειδική βραδιά στις 18 Απριλίου.
Την κινηματογραφική γιορτή θα πλαισιώσουν γεύσεις της γειτονικής χώρας αφού η ιταλική κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, αλλά και προϋπόθεση για μια πλήρη γνωριμία με την ιταλική κουλτούρα.
Τη γευσιγνωσία έχουν αναλάβει γνωστά ιταλικά εστιατόρια της πόλης και οι θεατές του Tutto Italia θα μπορούν να απολαμβάνουν ιταλικά μενού και ποτά σε ειδικές τιμές μετά την προβολή των ταινιών.
Η πρωτοβουλία και η υλοποίηση της γιορτής ανήκει στον Πέτρο Αντωνιάδη.
Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο κριτικός κινηματογράφου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης. Ο κ. Τιμογιαννάκης δηλώνει ότι οι ταινίες «ανήκουν στην τελευταία τριετία της ιταλικής παραγωγής, δεν μας τις έφερε κανένας διανομέας στην Ελλάδα κι αποφασίσαμε να τις φέρουμε εμείς».



Πηγή:iefimerida.gr

Έρχεται η DODGE με το "κτήνος" Challenger Rallye Redline!!!!!!!!!

Έρχεται το «κτήνος» της Dodge, Challenger Rallye Redline!
Ένα δώρο ετοίμασε η Dodge για τους λάτρεις της εταιρείας, η οποία θα είναι βασισμένη στο Challenger SXT Plus, και φοράει το ίδιο V6 3,6 λίτρων μοτέρ με τα 305 άλογα αλλά είναι αισθητικά αναβαθμισμένη εξωτερικά και εσωτερικά.
Οι ζάντες είναι 20αρες και η νέα έκδοση έχει νέα δερμάτινα καθίσματα. Λόγω των βελτιώσεων που έχουν γίνει, η εταιρεία υποστηρίζει πως το μοντέλο στρίβει κατά 25% πιο γρήγορα σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο.
Η τιμή του θα αγγίζει τις 28.745 δολάρια και η διάθεσή της θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο μήνα.
 Απολαύστε το αμερικανικό «κτήνος».



Πηγή:iefimerida.gr

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ.....Το ωραιότερο Νεοκλασσικό του Κόσμου!!!!!

Η Ακαδημία είναι το «ωραιότερο νεοκλασσικό κτήριο του κόσμου»

Έχει λάβει τον τίτλο του «ωραιότερου νεοκλασσικού του κόσμου» και βρίσκεται στην Αθήνα. Η Ακαδημία Αθηνών, η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από συλλογικό τόμο που περιγράφει βήμα-βήμα την υποδειγματική ανακαίνιση του εμβληματικού κτηρίου του Θεόφιλου Χάνσεν που δωρήθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα από τον Γεώργιο Σίνα.
Το σχετικό κείμενο αναφέρεται στην αναστήλωση σε αστικά τοπία υψηλής σεισμικότητας, όπως το κέντρο της Αθήνας, και επικεντρώνεται στην ανακαίνιση της Ακαδημίας Αθηνών: στην αποκατάσταση των στεγών, τον καθαρισμό των μαρμάρινων επιφανειών και την αποκατάσταση βλαβών σε μαρμάρινους κίονες και στα αγάλματα της Αθηνάς και του Απόλλωνα, καθώς και στην εξαιρετικά δυσχερή εργασία της αποκατάστασης των τοιχογραφιών που κοσμούν την κεντρική αίθουσα τελετών του κτιρίου, οι οποίες είχαν υποστεί φθορές λόγω υγρασίας.
Η μελέτη περιλαμβάνεται στον τόμο «Sustainable Environmental Design in ArchitectureImpacts on Health» (Αειφόρος περιβαλλοντικός σχεδιασμός στην αρχιτεκτονική: Επιπτώσεις στην υγεία, Springer, New York 2012), τον οποίο επιμελήθηκαν η αρχιτέκτονας Ματίνα Ρασσιά, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, και ο Πάνος Παρδαλός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, και υπογράφεται από τον ακαδημαϊκό Αντώνιο Κουνάδη, ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και τον Νικόλαο Μακρή, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία που προέκυψαν κατά τις εργασίες αποκατάστασης ήταν η δυναμική ευστάθεια των δύο αγαλμάτων της Αθηνάς και του Απόλλωνα (έργα του γλύπτη Λεωνίδα Δρόσου) που βρίσκονται στην κορυφή ψηλών κιόνων στην πρόσοψη της Ακαδημίας.
Παρά τους ισχυρούς σεισμούς που δέχθηκαν εδώ και 140 χρόνια οι δύο στήλοι παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Η απάντηση βρίσκεται στην υιοθετηθείσα κατασκευαστική λύση των σπονδυλωτών κιόνων, αντί των μονολιθικών, διότι έχει αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του μεγέθους του σεισμικού κραδασμού λόγω απορρόφησης της ενέργειας από την κρούση και ολίσθηση μεταξύ των σπονδύλων.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι όσο ψηλότερος είναι ένας κίονας τόσο ευσταθέστερο καθίσταται το άγαλμα, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό με την κοινή λογική», εξηγεί στο ΒΗΜΑ ο ακαδημαϊκός Αντώνιος Κουνάδης .
Το φωτογραφικό υλικό που υποστηρίζει τη μελέτη προβάλλει στις λεπτομέρειές του το εξαίρετο κτίριο της «τριλογίας» του Θεόφιλου Χάνσεν, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «το ωραιότερο νεοκλασσικό οικοδόμημα του κόσμου».







Πηγή:iefimerida.gr

Αθώο το Focus για το εξώφυλλο της Αφροδίτης



Αθώο το Focus για το εξώφυλλο της Αφροδίτης



Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «focus» από την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία. Νωρίτερα το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέβαλε την πολιτική αγωγή (δικηγόροι και πολίτες) κρίνοντας ότι δεν υφίσταται άμεσο έννομο συμφέρον τους και ζημιά των μηνυτών. Εκ των μηνυτών ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης δήλωσε: "Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα".

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ



Πηγή:ethnos.gr


Ερωτευμένη with my MANOLO BLAHNIK Γόβες!!!!!!!!!!!

My new Manolos


Βροχή πέφτουν οι συνεργασίες ανάμεσα σε γνωστούς σχεδιαστές και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Οι «οικονομικές» σειρές, άλλωστε, όχι μόνο δεν «πλήγωσαν» τις πωλήσεις -και το κύρος- των κραταιών οίκων μόδας αλλά, αντίθετα, αφύπνισαν το ενδιαφέρον του κοινού γι' αυτούς.
Να αφυπνίσει το ενδιαφέρον τον γυναικών για τις δημιουργίες του επιδιώκει τώρα και ο Μανόλο Μπλάνικ, ο οποίος είδε την αξία του ονόματός του να υποχωρεί στο χρηματιστήριο της ματαιοδοξίας μετά το φινάλε του «Sex and the city». Ενωσε λοιπόν τις δυνάμεις του με την J. Crew -αγαπημένο καταναλωτικό προορισμό των μεσοαστών Αμερικανών- για την δημιουργία μιας συλλεκτικής κολεξιόν που θα πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα της αλυσίδας και μέσω του site www.jcrew.com . Η συλλογή θα αποτελείται από 41 εκδοχές της κλασικής γόβας Manolo Blahnik -μεταλλιζέ, σουέτ, με επένδυση υφάσματος, κ.λπ.- και οι τιμές αυτών θα κυμαίνονται από 450 έως 500 ευρώ.






Πηγή:gynaikamag.gr

Tuesday 3 April 2012

"ΝΕΑ" ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ στην ΑΘΗΝΑ

Η Αθήνα αποκτά μια «νέα» Εθνική Πινακοθήκη

Σε μία εκ βάθρων ανακαίνιση προχωρά η Εθνική Πινακοθήκη η οποία θα κλείσει για το κοινό τον Ιούνιο, προκειμένου να αλλάξει όψη, προσφέροντας ένα νέο hotspot στον καλλιτεχνικό και τουριστικό χάρτη της Αθήνας.Το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης χαρακτηριστικό έργο του μοντέρνου διεθνούς ρυθμού, σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες καθηγητές Νικόλαο Μουτσόπουλο, Παύλο Μυλωνά και Δημήτρη Φατούρο. (Ο πρώτος μελετητής απεχώρησε αργότερα). Θεμελιώθηκε το 1964 και εγκαινιάστηκε το 1976.Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν, οι συλλογές μεγάλωσαν και μαζί άλλαξαν πολλά σε σχέση με την αισθητική και την λειτουργικότητα των εκθεσιακών χώρων παγκοσμίως. Έτσι η Εθνική Πινακοθήκη βρέθηκε μπροστά στην ανάγκη μιας ριζικής ανακαίνισης που θα αλλάξει τελείως την εικόνα που έχουμε σήμερα.Έτσι το μοντέρνο κτήριο της δεκαετίας του '60, θα ντυθεί με μέταλλο και γυαλί και θα επεκταθεί προς τα πάνω και προς...τα κάτω Στο κτήριο της οδού Μιχαλακοπούλου θα προστεθεί ένας νέος όροφος ενώ θα δημιουργηθεί τριώροφο υπόγειο κτιριακό συγκρότημα.Στο ισόγειο ο επισκέπτης θα συναντά το εκδοτήριο εισιτηρίων, το πωλητήριο και το βεστιάριο κτλ. ενώ ακριβώς από κάτω τοποθετείται το αμφιθέατρο και δίπλα του το κυλικείο, με πρόσβαση στον κήπο.Παράλληλα στο κέντρο του κτιρίου θα δημιουργηθεί μια γυάλινη «σπείρα», η οποία θα κρύβει μέσα της ένα ανελκυστήρα και μια σκάλα που θα οδηγεί στα υπόγεια που πρόκειται να δημιουργηθούν.
Στο πρώτο επίπεδο του υπογείου θα βρίσκονται οι αίθουσες ενημέρωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο δεύτερο η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, ενώ στο τρίτο οι αποθηκευτικοί χώροι των έργων τέχνης.Τις αρχιτκετονικές επεμβάσεις υπογράφουν ο αρχιτέκτονας Πάνος Γραμματόπουλος, που συνυπογράφει τη μελέτη με τους Χρήστο Πανουσάκη και Διονύση Βασιλόπουλο.
Οι αλλαγές θα είναι πιο εμφανείς στο δεύτερο κτίριο, όπου θα δημιουργηθεί η «Πτέρυγα Σταύρος Νιάρχος», καθώς το Ίδρυμα προσέφερε 13 εκατομμύρια ευρώ που ήταν απαραίτητα προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί.Σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη θα ντυθεί με γυάλινα πετάσματα, που θα μεταφέρουν το φυσικό φως ως και τα υπόγεια. Πίσω από τα πετάσματα θα υπάρχει μια ράπμπα κίνησης των επισκεπτών που θα διέρχεται από όλα τα επίπεδα.Οι μόνιμες εκθέσεις θα λειτουργούν στους επάνω ορόφους του κτιρίου ενώ πιο χαμηλά θα βρίκονται τα εργαστήρια διοίκησης, η διοίκηση καθώς και η βιβλιοθήκη.
Μάλιστα η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη θα είναι «εξοπλισμένη» με ένα νέο εστιατόριο το οποίο θα λειτουργεί αυτόνομα από το μουσείο, δημιουργώντας μέσω της θέας του προς την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, το Φάληρο και τον Υμηττό ένα νέο στέκι για τους φιλόμουσους Αθηναίους.Στο έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σήμα κατατεθέν αναμένεται να είναι ένα τμήμα του υαλοστασίου στην πρόσοψη του κτιρίου, όπου το βράδυ θα γίνεται προβολή των δραστηριοτήτων του Μουσείου μέσω γιγαντοοθόνης, κατά τα πρότυπα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση







Πηγή:iefimerida.gr

ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ Roaming.......... στο Εξωτερικό!!!!!!!

Φθηνότερο με ευρωπαϊκή απόφαση το roaming στις χώρες- μέλη

Φθηνότερο θα είναι από τον Ιούλιο και μετά το roaming, μετά από κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, οι οποίοι συμφώνησαν να μειώσουν τις χρεώσεις επιτρέποντας έτσι στους καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερο για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τις υπηρεσίες διαδικτύου όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.
Η συμφωνία αναμένεται να λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου μέσα στον Μάιο και να τεθεί σε πλήρη ισχύ μέχρι τον Ιούλιο. Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές να επιλέγουν κατά βούληση τον φορέα τηλεπικοινωνιών στα ταξίδια τους εντός Ευρωζώνης. Ο τελικός βέβαια, στόχος των Βρυξελλών είναι να δημιουργηθεί μία νέα αγορά υπηρεσιών roaming. Από τη μεριά τους οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας, οι οποίες όπως ήταν φυσικό αντιτάχθηκαν στην απόφαση, θα είναι υποχρεωμένες να έχουν ανώτατη τιμή χρέωσης, την οποία και θα μειώσουν σταδιακά έως το 2014.
Με την ενεργοποίηση της απόφασης οι τιμές στις εξερχόμενες κλήσεις (ανάμεσα σε χώρες της Ε.Ε.) δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τα 29 cent ανά λεπτό, ενώ οι εισερχόμενες όταν κάποιος βρίσκεται στο εξωτερικό, τα 8 cent ανά λεπτό. Στα sms, η ανώτατη τιμή που ορίστηκε είναι τα 9 cent. Στα πλαίσια της συμφωνίας περιλαμβάνεται και το φθηνότερο ίντερνετ με τους καταναλωτές να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο στο κινητό τους, πληρώνοντας το ανώτερο 70 cent ανά megabyte για το 2012 και 20 cent για το 2014








Πηγή:iefimerida.gr

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ τα Μάρμαρα του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!!!!!!!


"Διορθώστε το λάθος"


Ο Stephen Fry ζητά την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα
Yποστήριξη στις προσπάθειες της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα προσφέρει ο Stephen Fry που δηλώνει ότι οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου «είναι μια ευκαιρία για να διορθωθεί το λάθος».  Ο διάσημος ηθοποιός δηλώνει σύμφωνα με τον Guardian,  ότι η επιστροφή των Μαρμάρων θα είναι «ένα πολυπόθητο ηθικό αναμνηστικό για μια χώρα βυθισμένη στην κρίση».
«Ο Stephen Fry ξέρει περισσότερα για το θέμα αυτό από τους περισσότερους Έλληνες», δήλωσε ο Αλέξης Μανθεάκης, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Διεθνούς Δράσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι σήμερα σε σπαραξικάρδια αναταραχή, Μια ταπεινωτική κρίση χρέους έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής. Αυτό το υπερήφανο, όμορφο έθνος για το οποίο ο Βύρωνας θυσίασε τη ζωή του είναι σε μια κατάσταση σαν αυτή για την οποία ο ίδιος θρηνούσε
 
όταν οι Έλληνες ήταν υπό τον οθωμανικό ζυγό στις αρχές του 19ου αιώνα, "έγραψε ο ηθοποιός.
Ο
Stephen Fry θεωρεί την επιστροφή των Γλυπτών ως «μια πράξη φιλίας, εξιλέωσης και ως έκφραση της πίστης  στο λίκνο της δημοκρατίας»  

Οι υποστηρικτές
 του επαναπατρισμού των αρχαιοτήτων σε όλο τον κόσμο έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τις πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση εν όψει τις έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου. Ήδη έχουν στείλει επιστολή στον Κάμερον ζητώντας «την επιστροφή των αρχαιοτήτων στο ιστορικό τους σπίτι στην Αθήνα».



 Γράφει:Θεόφιλος Δουμάνης
Πηγή:lifo.gr

More + More