Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Tuesday 3 April 2012

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ τα Μάρμαρα του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!!!!!!!!


"Διορθώστε το λάθος"


Ο Stephen Fry ζητά την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα
Yποστήριξη στις προσπάθειες της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα προσφέρει ο Stephen Fry που δηλώνει ότι οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου «είναι μια ευκαιρία για να διορθωθεί το λάθος».  Ο διάσημος ηθοποιός δηλώνει σύμφωνα με τον Guardian,  ότι η επιστροφή των Μαρμάρων θα είναι «ένα πολυπόθητο ηθικό αναμνηστικό για μια χώρα βυθισμένη στην κρίση».
«Ο Stephen Fry ξέρει περισσότερα για το θέμα αυτό από τους περισσότερους Έλληνες», δήλωσε ο Αλέξης Μανθεάκης, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Διεθνούς Δράσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι σήμερα σε σπαραξικάρδια αναταραχή, Μια ταπεινωτική κρίση χρέους έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής. Αυτό το υπερήφανο, όμορφο έθνος για το οποίο ο Βύρωνας θυσίασε τη ζωή του είναι σε μια κατάσταση σαν αυτή για την οποία ο ίδιος θρηνούσε
 
όταν οι Έλληνες ήταν υπό τον οθωμανικό ζυγό στις αρχές του 19ου αιώνα, "έγραψε ο ηθοποιός.
Ο
Stephen Fry θεωρεί την επιστροφή των Γλυπτών ως «μια πράξη φιλίας, εξιλέωσης και ως έκφραση της πίστης  στο λίκνο της δημοκρατίας»  

Οι υποστηρικτές
 του επαναπατρισμού των αρχαιοτήτων σε όλο τον κόσμο έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τις πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση εν όψει τις έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου. Ήδη έχουν στείλει επιστολή στον Κάμερον ζητώντας «την επιστροφή των αρχαιοτήτων στο ιστορικό τους σπίτι στην Αθήνα».



 Γράφει:Θεόφιλος Δουμάνης
Πηγή:lifo.gr

No comments:

Post a Comment

More + More