Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Friday 6 April 2012

Ηλίθιος: Μια θεατρική παραγωγή διάρκειας έξι ωρών

 

Ήταν Μάρτιος του 2007 όταν ο επικεφαλής της τότε Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού επιχείρησε να συστήσει στο κοινό τον Ηλίθιο στήνοντας μια παράσταση αποτελούμενη από δύο μέρη συνολικής διάρκειας έξι ωρών. Ο λόγος για τον Στάθη Λιβαθινό και το τόλμημά του, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία... Πέντε χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης βγάζει από το χρονοντούλαπο εκείνη την παραγωγή και την παρουσιάζει ξανά από τις 19 Απριλίου και έως τις 20 Μαΐου στο θέατρο Ακροπόλ.
Ο Ηλίθιος, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του Ρώσου συγγραφέα, γράφτηκε το 1868-69 και κατατάσσεται μεταξύ των έργων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Ντοστογιέφσκι ασχολείται με ένα θέμα που -ειδικά στην εποχή μας- είναι εξαιρετικά επίκαιρο: Πώς ένας αγνός, άφθαρτος, ανυστερόβουλος και ακοινώνητος άνθρωπος εισβάλλει σε ένα αλλοτριωμένο κοινωνικό περιβάλλον, με δραματικές συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για εκείνους τους οποίους συναναστρέφεται.
Στην τωρινή παραγωγή ο σκηνοθέτης διατηρεί το βασικό κορμό του θιάσου του 2007, με ορισμένες ωστόσο διαφοροποιήσεις, ενώ και φέτος το επτακοσίων σελίδων έργο παρουσιάζεται σε δύο μέρη, τα οποία ωστόσο είναι αυτοτελή.
Στο ρόλο του Μίσκιν θα είναι ξανά ο Βασίλης Ανδρέου, ενώ τη σαγηνευτική Ναστάζια Φιλίποβνα θα υποδυθεί και πάλι η Μαρία Ναυπλιώτου. Η μετάφραση είναι του Άρη Αλεξάνδρου, η δραματουργική επεξεργασία του Σάββα Κυριακίδη, σε συνεργασία με τους ηθοποιούς της παράστασης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται γι΄ άλλη μια φορά η Ελένη Μανωλοπούλου, τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Αμπαζής και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.
Παίζουν οι Δημήτρης Ήμελλος, Μελέτης Ηλίας, Στέλιος Ιακωβίδης, Κόρα Καρβούνη, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Δαβίδ Μαλτέζε, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημήτρης Μυλωνάς, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Φωτεινή Τιμοθέου, Άρης Τρουπάκης, Σπύρος Τσεκούρας, Σοφία Τσινάρη, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Χριστοδούλου.
Πού: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 τηλ.: 210 3643700.
Πότε: Aπό 19 Απριλίου έως και 20 Μαΐου: Τετάρτη στις 17.00 το Α' μέρος & στις 21.00 το Β' μέρος, Πέμπτη στις 20.30 το Α΄ μέρος, Παρασκευή στις 20.30 το Β΄ μέρος (Παρασκευή 20/4 & 27/4 το Α' μέρος), Σάββατο στις 17.00 το Α' μέρος & στις 21.00 το Β' μέρος, Κυριακή στις 15.00 το Α' μέρος & στις 19.00 το Β' μέρος.
Πόσο: € 20 (πλατεία), € 15 (εξώστης). Με την αγορά εισιτηρίων και για τα δύο μέρη έκπτωση € 5 για κάθε μέρος.



Πηγή:elle.gr

No comments:

Post a Comment

More + More