Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Saturday 8 September 2012

Έκθεση Ελ Γκρέκο στην ΚΥΠΡΟ!!!!!!

 Για ένα δίμηνο ο Ελ Γκρέκο στη Λευκωσία.......
 
 
 
Στην Κύπρο θα «βρεθεί» ο Ελ Γκρέκο από την 1η Οκτωβρίου και για δύο μήνες για την διοργάνωση της έκθεσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Από τον Χάνδακα στο Τολέδο. Στα βήματα μιας ευρωπαϊκής διαδρομής». Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα παρουσιασθεί στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας.

Επτά έργα, τα οποία προέρχονται από συλλογές της Αθήνας και του Λονδίνου περιλαμβάνονται σ΄ αυτήν την έκθεση, μαζί με πλούσιο όμως οπτικοακουστικό υλικό για τη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού ζωγράφου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό φεύγοντας νέος από την πατρίδα του έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ισπανία. Εκεί ολοκλήρωσε μερικά από τα γνωστότερα έργα του, εκεί αναγνωρίσθηκε η αξία του και τέλος εκεί (στο Τολέδο συγκεκριμένα) πέθανε. Νωρίτερα ωστόσο είχε εγκατασταθεί στην Ιταλία, όπου και είχε μυηθεί στην μεγάλη τέχνη από τον Τιντορέτο και τον Τιτσιάνο, του οποίου υπήρξε μαθητής.
Από την Ελλάδα για την έκθεση της Κύπρου θα δανεισθούν τρία έργα «Η προσκύνηση των Μάγων» (1565-1567) από το Μουσείο Μπενάκη, η «Βάφτιση του Χριστού» από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (1566 και 1567) και η «Αποκαθήλωση» (1566 ) της Συλλογής Βελιμέζη. Να σημειωθεί ότι ο δανεισμός των έργων εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.


Πηγή: tovima.gr

Tuesday 4 September 2012

Στο Τορόντο στις 5 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ''Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι''( Video )


 ''Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι''



Στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται από την περασμένη Τρίτη το επίσημο trailer της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», η οποία ως γνωστόν έχει επιλεχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του προσεχούς διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο (6-16 Σεπτεμβρίου).

Στο Τορόντο η ταινία του Γ. Σμαραγδή θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, ενώ περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου, θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή Feelgood Entertainment.

Ενα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της αμερικανικής ηπείρου, το Φεστιβάλ του Τορόντο, όπως πάντα έτσι και εφέτος έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό πρόγραμμα, με τις τελευταίες ταινίες (εκτός άλλων) του Τέρενς Μάλικ («To the wonder»), του Ρόμπερτ Ρέντφορντ («The company you keep») αλλά και του Κώστα Γαβρά («Tο κεφάλαιο»).
Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής της ταινίας η οποία πραγματεύεται τον βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Βαρβάκη, «ο "Θεός αγαπάει το χαβιάρι" αποδεικνύει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Εχοντας ξεπεράσει άπειρες δυσκολίες εν τέλει ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα της μεταφέροντας τις ελληνικές αξίες που δοκιμάζονται στις μέρες μας.»

Ο Γιάννης Σμαραγδής έχει καλές αναμνήσεις από το καναδέζικο φεστιβάλ. Το 1996, η ταινία του «Καβάφης» έκανε εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα της εκπροσωπώντας την Ελλάδα και η υποδοχή της στέφθηκε με επιτυχία. Ακολούθησαν προβολές της σε παραπάνω από 50 διεθνή φεστιβάλ αλλά και η εμπορική της σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες και η Γαλλία όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 2008, η προτελευταία ταινία του σκηνοθέτη, ο «El Greco», συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld την κατέταξε ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.







Πηγή: akriviadis.gr
Via enikolopoulou.gr

Οι New York Times μας έχουν σήμερα πρώτο θέμα! Τίτλος; ''Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για Grexit''

Οι New York Times... Grexit''

Ακόμη και αν η Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη χρεοκοπία της, οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για αυτό που ήταν κάποτε αδιανόητο: ότι η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα σήμερα των New York Times, το οποίο ήδη συζητείται έντονα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους NYT, η Bank of America Merrill Lynch εξέτασε την προοπτική να γεμίσει φορτηγά με μετρητά και να τα στείλει πάνω από τα ελληνικά σύνορα, ώστε οι πελάτες της να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές σε περίπτωση που τα χρήματα δεν είναι διαθέσιμα.
Η Ford έχει ρυθμίσει τα συστήματα των υπολογιστών της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί άμεσα ένα νέο ελληνικό νόμισμα.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσο ευρεία  θα είναι τα κύματα σοκ από μια ελληνική έξοδο, αλλά μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες παροχής συμβουλών έχουν επίσης κάνει μια επείγουσα επιχείρηση να συμβουλεύουν τους εταιρικούς πελάτες τους σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ.

Αυτή είναι μια εντυπωσιακή αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι η κρίση είναι διαχειρίσιμη και ότι η νομισματική ένωση μπορεί να πραγματοποιηθεί από κοινού.
Η JPMorgan Chase, όμως, δεν χάνει ευκαιρίες. Έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για "μια χούφτα των αμερικανικών κολοσσών" που προορίζονται για μια νέα δραχμή στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε νόμισμα θα μπορούσε να διαδεχθεί το ευρώ και σε άλλες χώρες.

Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν συσπειρωθεί αυτό το καλοκαίρι με την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα λύσουν τα προβλήματα χρέους της ηπείρου, αλλά η επιτάχυνση στο ρυθμό της προετοιμασίας από τις μεγάλες επιχειρήσεις για μια πιθανή ελληνική έξοδο αυτό το καλοκαίρι υποδηλώνει ότι οι επενδυτές μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι. Πολλά στελέχη είναι βαθιά δύσπιστα ότι η Ελλάδα θα προσχωρήσει στις αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται από την Ευρώπη σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια.

Η εγκατάλειψη του ευρώ από την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες έχουν βιώσει περιοδικά sell-offs, όταν τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης έχουν φουντώσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Θα αυξήσει επίσης την πίεση στην Ιταλία και την Ισπανία, πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις που παλεύουν με τα δικά τους προβλήματα χρέους.

"Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες ετοιμάζονται," δήλωσε ο Paul Dennis, ένας διευθυντής προγράμματος, σε μια ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία.

"Δεκαπέντε μήνες πριν, όταν αρχίσαμε να ερευνπούμε αυτό το ενδεχόμενο, είπαμε ότι ήταν αδιανόητο", δήλωσε ο Heiner Leisten, ένας συνεργάτης με την Boston Consulting Group, στην Κολωνία της Γερμανίας. "Δεν είναι αδύνατο ή αδιανόητο τώρα."

Ο κ. Leisten και η εταιρεία του, καθώς και η PricewaterhouseCoopers, έχουν ήδη εκτιμήσει ότι ο χρόνος της ελληνικής απόσυρσης - θα μπορούσε να είναι την Παρασκευή το βράδυ, όταν είναι κλειστές παγκόσμιες αγορές.

Το κλείσιμο τραπεζών θα μπορούσε να ακολουθήσει γρήγορα, με το χρηματιστήριο και τα περισσότερα τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ακολουθούν και να κλείνουν, ενώ οι νέοι έλεγχοι κεφαλαίου καθιστούν δύσκολο να μετακινήσετε τα χρήματα μέσα και έξω από τη χώρα.

Πηγή: kerdos.gr
Via enikolopoulou.gr

ART....Νέοι Κύπριοι Καλλιτέχνες!!!!!!!!!!!

Eleana Chrysanthou



Eleana Chrysanthou was born in Nicosia, 1982.
In the year 2000, she studies fine arts in Moscow State Academic Art Institute named after V.I.Suricov, in Russia. She was specialized in monumental art with professor E.N.Maximov, and learned techniques such as fresco and mosaic.
In 2007 she graduated with honorary diploma and from then she lives and works in Cyprus, as an art teacher in a private school.
She took part in group exhibitions and art contests in Cyprus and Russia with discriminations and awards. In the year 2010 she had her first solo exhibition in Gallery Gloria, in Nicosia. Paintings of her are found in government owned and private collections.

Πηγή:artonline.com.cy

More + More