Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Monday 14 October 2013

Real greek success story: Το Νησί της Ελιάς στο Λονδίνο που έφτιαξαν η Πωλίνα και ο Γρηγόρης ξετρελαίνει τους Βρετανούς


Άρωμα γειτονιάς αποφάσισαν να φέρουν δυο Έλληνες στη βρετανική πρωτεύουσα ανοίγοντας το "νησί της ελιάς" στην καρδιά του Λονδίνου.



Η Πωλίνα και ο Γρηγόρης είναι μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου εδώ και περίπου 20 χρόνια, και θεωρώντας τη περιοχή του Hackney όπου διαμένουν σπίτι τους, αποφάσισαν να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα με ελληνικά, ποιοτικά καλούδια.



«Το ξεχωριστό με την κοινότητα του Hackney είναι πως όλοι δείχνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν αρμονικά. Ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για το πρώτο μας κατάστημα!Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές δυσκολίες νιώθουμε πως εκπληρώνουμε δύο στόχους: αφενός συστήνουμε τα μοναδικά μας προϊόντα σε ευρύτερο κοινό στηρίζοντας, στον βαθμό που μπορούμε, την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα ωφελούμε την εδώ κοινότητα προσφέροντας τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, που αποτελούν τη βάση της πολύτιμης Μεσογειακής Δίαιτας», αναφέρει η Πωλίνα στο bostanistas.



Τι βρίσκει όμως κανείς στα γεμάτα λιχουδιές ράφια του «Isle of olive»; Ειδικότης τους το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και τα βότανα, αλλά και τα ελληνικά τυριά, παραδοσιακά γλυκά, αλείμματα, παξιμάδια και όσπρια ενώ, ορισμένα προϊόντα, όπως το λάδι, το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι διατίθενται και χύμα. Σκοπός είναι ο πελάτης να χρησιμοποιήσει εκ νέου την ίδια συσκευασία περιορίζοντας έτσι τα απορρίμματα που προκύπτουν.



Πέρα από τη ζεστή ατμόσφαιρα εντός, και το προσεγμένο «kafeneio», μια ξεχωριστή γωνιά του καταστήματος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ελληνικό καφέ, τσάι και γιαούρτι, τα διαλεχτά προϊόντα «βγαίνουν στον δρόμο» κάθε Σάββατο, συμμετέχοντας στην περίφημη υπαίθρια αγορά της περιοχής. Άλλωστε, αν και η λειτουργία του εντός των τοίχων ξεκίνησε μόλις στις 29 Ιουνίου, το Isle of olive ζει ήδη από το 2011, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία, και έχει ξεχωρίσει σε περίφημες υπαίρθριες αγορές του ανατολικού και νότιου, κυρίως, Λονδίνου.




Via eirinima.gr

Taxibeat, η Ελληνική startup πάει Κολομβία & Περού-Επιβεβαιώνει ότι είναι η καλύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία της Ελλάδας


Στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής φαίνεται πως θα επιμείνει στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της σε νέες χώρες, η Taxibeat, η ελληνική startup εταιρεία με την ισχυρότερη έως σήμερα διεθνή παρουσία.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση του EMEAgr, η ομάδα του Taxibeat κινείται ήδη για την παρουσία της εφαρμογής στην Μπογοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, και την Λίμα, πρωτεύουσα του Περού. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση της Κολομβίας, στο "στόχαστρο" της ελληνικής startup δεν βρίσκεται μόνο η πρωτεύουσα, αλλά σε δεύτερο επίπεδο και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι αποκλειστικές πληροφορίες του EMEAgr αναφέρουν ότι ήδη αναζητώνται τα άτομα που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα λανσάρουν και θα "τρέξουν" την παρουσία του Taxibeat στις δύο λατινοαμερικανικές χώρες, με το "βάρος" να δίνεται στην εξεύρεση των ανθρώπων που θα αναλάβουν τη διοίκηση των τοπικών γραφείων.

Η συγκεκριμένη κίνηση χαρακτηρίζεται ως αναμενόμενη, καθώς, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ελληνικό διαδικτυακό μέσο ο ιδρυτής της εταιρείας Νίκος Δρανδάκης μετά το λανσάρισμα στην Πόλη του Μεξικού, στόχος του Taxibeat είναι να επεκτείνει την παρουσία της στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφόρηση του EMEAgr, δεν έχουν εγκαταλειφθεί τα σχέδια επέκτασης και στην Ασία.

Η επέκταση σε Περού και Κολομβία αναμένεται να διαρκέσει ακόμη λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα λανσαρίσματα στο εξωτερικό της εταιρείας, καθώς δεν θα απαιτηθεί προσαρμογή της εφαρμογής στην τοπική γλώσσα. Οι δύο χώρες χρησιμοποιούν την ισπανική, κάτι που θα επιτρέψει στην εταιρεία να μεταφέρει την εφαρμογή που ήδη χρησιμοποιείται στο Μεξικό, στο οποίο επίσης ομιλούνται τα ισπανικά.



Σύμφωνα με το Columbia Business Times, η αγορά των ταξί στη χώρα βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη από το 2009, την ίδια στιγμή που η λατινοαμερικανική χώρα παρουσιάζει δυνατή οικονομία. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί εταιρείες που παρέχουν "προσεγμένες" και εξειδικευμένες υπηρεσίες ταξί, αναβαθμίζοντας την εικόνα του κλάδου και δημιουργώντας εκπτωτικές προσφορές. Ένας ακόμη λόγος της ανάπτυξης της αγοράς ταξί στη χώρα θεωρείται και ο μεγάλος αριθμός φοιτητών στα μεγάλα κέντρα, όπως η Μπογοτά, αλλά και η χρήση τους από επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πόλη της Μπογοτά είναι ανοιχτή στη δημιουργία νέων υπηρεσιών ταξί, αν και στις ίδιες τις εταιρείες προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι εφαρμόζεται μία πολιτική που απαγορεύει από τα οχήματα να παραλαμβάνουν επιβάτες στο δρόμο, παρά μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες "πιάτσες". Το κόστος των ταξί στην Μπογοτά υπολογίζεται σε περίπου 1,6 δολάριο ΗΠΑ ανά χιλιόμετρο, ενώ χρεώνεται και "σημαία", ύψους περίπου 1,8 δολαρίου ΗΠΑ.

Από την άλλη, η αγορά ταξί του Περού φέρει χαρακτηριστικά που μπορούν να υποστηρίξουν μία υπηρεσία όπως αυτή που προσφέρει το Taxibeat, καθώς υπάρχουν καταστήματα που πωλούν πλαστικές πινακίδες ταξί, επιτρέποντας πρακτικά στον οποιοδήποτε να μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε ταξί. Συχνά καταγράφονται περιστατικά ληστειών και εγκατάλειψης των ανυποψίαστων επιβατών. Τα επίσημα ταξί φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ωστόσο μία υπηρεσία όπως το Taxibeat μπορεί να προσφέρει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στους υποψήφιους πελάτες, καθώς συνεργάζεται με εγγεγραμμένους στους αντίστοιχους συνδέσμους ταξί. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που καθιστά ορθή την επιλογή μίας χώρας όπως το Περού για την κυκλοφορία μίας εφαρμογής όπως το Taxibeat είναι το γεγονός ότι ήδη οι ταρίφες των ταξί στη χώρα καθορίζονται επί τη βάση διαπραγμάτευσης της τιμής μεταξύ οδηγού και επιβάτη, ενώ ο ανταγωνισμός μεταξύ των οδηγών είναι αρκετά υψηλός, ρίχνοντας προς όφελος του επιβάτη τις τιμές των οδηγών. Το κόστος των ταξί στην Λίμα υπολογίζεται σε περίπου 1,5 δολάριο ΗΠΑ ανά χιλιόμετρο, ενώ χρεώνεται και "σημαία", ύψους περίπου 1,45 δολαρίου ΗΠΑ.



Via eirinika.gr

Δύο αδέρφια Θεσσαλονικείς άνοιξαν μεζεδοπαντοπωλείο στο Λονδίνο και κάνουν «χρυσές» δουλειές!


Με δυο νέα, φιλόδοξα, μεζεδοπαντοπωλεία «Έργον», σε Αθήνα και Λονδίνο, οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Θωμάς και Γιώργος Δούζης αποδεικνύουν πως, όταν έχεις μια καλή ιδέα και την πιστέψεις με όλη σου την ψυχή, μπορείς να πετύχεις ακόμα κι όταν η Ελλάδα αναστενάζει.
 Δύο αδέλφια άνοιξαν μεζεδοπωλείο στο Λονδίνο και ξεπουλάνε -Γι'αυτούς δεν υπάρχει κρίση
Σύμφωνα με το 4news.g, τα τρόφιμα, οι συσκευασίες, τα ξύλινα ράφια, η μυρωδιά του παντοπωλείου ήταν ανέκαθεν στο αίμα μας. Ο παππούς μας ήταν παλαιάς κοπής παντοπώλης στη Θεσσαλονίκη και συχνά πυκνά επισκεπτόμασταν το μαγαζί με τον αδερφό μου –θυμάμαι ακόμα το δέος που μου προκαλούσε το θηριώδες ψυγείο με τα αλλαντικά: στεκόμουν και το κοίταζα με μάτια ορθάνοιχτα, λες κι επρόκειτο για κάτι «εξωτικό», λέει ο Θωμάς Δούζης.
 Κάθε τόσο ερχόταν ο παππούς και με ρωτούσε: «Τι είναι βρε, δεν έχεις ξαναδεί ψυγείο;». Εκείνη την εποχή ο πατέρας μας εκτελούσε δρομολόγια στο παντοπωλείο και μας έπαιρνε μαζί του πότε για παρέα και πότε για να μαθαίνουμε τη δουλειά. Το 2004 –κι αφού πρώτα είχε θητεύσει για πολλά χρόνια σε μία πολυεθνική τροφίμων– αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρεία διανομής ελληνικών προϊόντων. Το δίκτυό του αποτελούνταν από μικρούς παραγωγούς της επαρχίας με καλά προϊόντα, που όμως υπολείπονταν σε επίπεδο branding.
 Σιγά σιγά αρχίσαμε να ασχολούμαστε κι εμείς –παράλληλα με τις σπουδές μας. Το όνειρό μας, τότε, ήταν να συσκευάσουμε ένα ελληνικό προϊόν, ποντάροντας στη δική μας σύγχρονη αισθητική. Ο πρώτος που μας εμπιστεύτηκε (και λέω «εμπιστεύτηκε» γιατί ήμασταν δυο παιδάκια κοντά στα 22, 23) ήταν ένας Θασίτης παραγωγός μελιού. Ονομάσαμε το προϊόν –ένα blend μελιών από τη Θάσο και την Κρήτη– «Μέλισσας Έργον» και προσπαθήσαμε να το λανσάρουμε αρχικά σε μικρά μπακάλικα. Σύντομα μας άνοιξε η όρεξη… Οραματιζόμασταν ολοένα και περισσότερα νέα προϊόντα με την ετικέτα «Έργον» και σύγχρονο packaging. Στην ανοιχτή κουζίνα ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος θα συστήσει στο αθηναϊκό κοινό πολλά από τα πιάτα μας, αλλά και νέες συνταγές –έχετε δοκιμάσει ποτέ μαύρο τζατζίκι;


Via eirinika.gr

Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας 2013 στον Έλληνα συγγραφέα Αιμίλιο Σολωμού!!!


Το βιβλίο του Αιμίλιου Σολωμού με τίτλο «Ημερολόγιο απιστίας» θα τιμηθεί με το βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας 2013, σε τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 26 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση της επικείμενης βράβευσης έγινε από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο Παιδείας, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ε.Ε., στην έκθεση βιβλίου «Gothenburg».



Το βραβείο θα λάβουν 12 συγγραφείς από ισάριθμες χώρες (Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Δανία, Φινλανδία και FYROM).  Σκοπός είναι να προβληθεί ο πλούτος της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στον τομέα της πεζογραφίας και να διευκολυνθεί ο πολιτισμικός διάλογος,  προκαλώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην Ευρώπη για τα βραβευμένα έργα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο χρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνοδεύεται από χρηματικό ποσό και δίνει την ευκαιρία στο βραβευμένο βιβλίο να μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.


Το βιβλίο

 

Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, τη φθορά, τη μνήμη, τον έρωτα και την απιστία, που ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει στις Μικρές Κυκλάδες, είκοσι χρόνια μετά την ανασκαφή που τον έκανε διάσημο και άλλαξε για πάντα την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εκεί είχε ανακαλύψει το προϊστορικό λείψανο μιας εγκύου νεαρής γυναίκας που είχε δολοφονηθεί πριν από 5000 χρόνια, ενώ στη διάρκεια της ανασκαφής είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια φοιτήτρια. Αλλά τι γυρεύει ξανά στο Κουφονήσι; Ο Δουκαρέλης πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει μια ακόμα ανασκαφή, αυτή τη φορά στα ενδότερα της ψυχής του. Περιφερόμενος στους χώρους όπου έζησε άλλοτε, ανάμεσα στις αναμνήσεις , τα αόρατα νήματα που τον συνδέουν με τρεις γυναίκες, από το πολύ μακρινό, το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, ανάμεσα στα βράχια, την άγονη γη, τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο, θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τη ζωή του και να ξαναθυμηθεί όσα διαδραματίστηκαν εκείνα τα καθοριστικά καλοκαίρια. Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, τη φθορά, τη μνήμη, τον έρωτα και την απιστία, που ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Ο συγγραφέας

Ο Αιμίλιος Σολωμού γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πρωινή καθημερινή εφημερίδα και σήμερα είναι εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Άνευ, Νέα Εποχή, In focus και Μανδραγόρας. Ορισμένα έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στα αγγλικά και τα βουλγάρικα. Έχει εκδώσει τρία πεζογραφήματα: «Το Σκιάχτρο» (2000), «Ώσπερ στρουθίον, τάχος επέτασας» (2003), «Ένα τσεκούρι στα χέρια σου» (2007). Για το τελευταίο,  βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κύπρου.

Via eirinika.gr

More + More