Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Monday 26 March 2012

Σκηνοθέτης η κόρη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την πολυσυζητημένη παράσταση στο Θέατρο Χώρα, η νέa σκηνοθέτης μιλά στη Madame Figaro για το τι σημαίνει ακριβώς να κάνεις τέχνη όταν κουβαλάς ένα διάσημο επώνυμο

Πριν από λίγους μήνες συνέβαινε το εξής στο θέατρο Χώρα. Ένας άντρας παρουσίαζε το Παράθυρο του Ρίτσου στα αλβανικά. Κι ένας άλλος το Όταν Έρχεται ο Ξένος, επίσης του Ρίτσου, στα ιρανικά. Τους καταλάβαινε κανείς; Αυτό ήταν το στοίχημα. Ότι δηλαδή πρέπει να νιώσεις το ποίημα στην ξένη γλώσσα και όχι να το καταλάβεις. Ζόρικο εγχείρημα. Από κάτω, στην πλατεία του θεάτρου, Αθηναίοι. Και παλιοί και νέοι. Την παράσταση σκηνοθετούσε μία κοπέλα, που -απ’ ότι φαίνεται-δεν μάσαγε, για να το πούμε έτσι απλά, στη γλώσσα της πιάτσας. Η ηλικία της εκεί γύρω στα είκοσι και κάτι και το επώνυμό της πολύ διάσημο. Πιο διάσημο δεν γίνεται. Λέγεται Αγγελοπούλου. Ελένη. Και, ναι, είναι η μικρότερη κόρη του γνωστού σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Και, ναι, είναι και σκηνοθέτις.
Μιλώντας μαζί της περίμενα να ακούσω μόνο τη γνωστή ιστορία που συνοδεύει αυτά τα παιδιά, του τύπου “ναι, το επώνυμο μού ανοίγει πόρτες, αλλά κάνει τους άλλους καχύποπτους”. Αντ’ αυτού είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα ιδιαίτερο κορίτσι, που μεγάλωσε πολύ διαφορετικά από εμένα κι εσένα. Ακόμη κι από τα παιδιά που έτυχε απλώς να έχουν γονείς νεόπλουτους
celebrities.
Η Ελένη ανήκει στην κατηγορία εκείνη των παιδιών που έχουν απομυθοποιήσει από νωρίς πρόσωπα και ιστορίες. Όταν εμείς παρακαλούσαμε να δούμε τηλεόραση μετά τις 9 το βράδυ, εκείνη άκουγε στην τραπεζαρία του σπιτιού τους μεγάλους να μιλούν για το πόσο επιβάλλεται να κάνουμε πολιτική μέσα από το σινεμά. Μεγαλώνοντας έφυγε για σπουδές στο Λονδίνο, εκεί κατάλαβε πως δεν γίνεται να διατηρούνται ακόμη ταμπέλες τύπου “Αλβανός- Πακιστανός- Ιρανός”, ενώ από την άλλη καταλαβαίνει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ Φιλοθέης και Εξαρχείων.


Η κόρη του Θ. Αγγελόπουλου, Ελένη, αποφάσισε να ολοκληρώσει το "κύκνειο άσμα" του σκηνοθέτη, την ταινία με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τίτλο "Η Άλλη θάλασσα". Περιμένουμε με αγωνία την διάδοχο του Θ.Αγγελόπουλου που μας λείπει πολύ.







Από τον Δημήτρη Βραχνό
Πηγή:
madamefigaro.gr

No comments:

Post a Comment

More + More