Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Thursday 29 March 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ...........σε 100 αίθουσες στη Βρετανία


VANGELIS
Γνωστός ως Vangelis, ο Έλληνας καλλιτέχνης γεννήθηκε στο Βόλο στις 29 Μαρτίου 1943. Με συμμετοχή στα συγκροτήματα Forminx και αργότερα στους Aphrodites child με Ντέμη Ρούσσο και Λουκά Σιδερά, μετά τη διάλυση του τελευταίου ο Βαγγέλης ξεκινά solo καριέρα σε Γαλλία και Αγγλία. Ο ίδιος  δεν μιλά πολύ, θέλει ότι κάνει να έχει φιλανθρωπικό ή εθνικό χαρακτήρα και δεν είναι απόμακρος για να δημιουργήσει μια εικόνα, αλλά επειδή δεν θεωρεί αναγκαίο, σε αυτό το  χάος των πληροφοριών να επεμβαίνει με τα δικά του προβλήματα ή τον δικό του εγωκεντρισμό, όπως δηλώνει σε παλαιότερη συνέντευξη του στην καθημερινή.
Οι ηλεκτρονικοί του ήχοι και οι ορχηστρικές συνθέσεις του κάνουν τον Βαγγέλη όχι μόνο διάσημο αλλά αγαπημένο συνθέτη που με τον ιδιαίτερο ήχο του, χρόνια τώρα, μας καθηλώνει με την μουσική του.
Η βραβευμένη με όσκαρ, μουσική του Βαγγέλη  Παπαθανασίου  για τ
o FilmChariots of Fire” θα ακουστεί σε 100 αίθουσες της Βρετανίας αφού η ταινία θα προβάλλεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.
Εγώ δεν έχω παρά να κλείσω με την φράση του Βαγγέλη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στον Παύλο Αγιανίδη και στην εφημερίδα το θέμα: «Η Ελλάδα πάντα με πληγώνει, αλλά περισσότερο όταν είμαι στην Ελλάδα» 

Γράφει: Ζ.
  

No comments:

Post a Comment

More + More