Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Friday 31 May 2013

ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Ένα Τμήμα ΤΕΙ με μοναδικές προοπτικές και μοντέρνο γνωστικό αντικείμενο










Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίαςείναι μοναδικό στην ελληνική ανώτατη τριτοβάθμια εκπαί-δευση. Διακρίνεται για τη στενή του αλληλεπίδραση με την ελληνική αγορά εργασίας, το πλήθος των συνεργασιών σχεδιαστικής, τεχνολογικής και εφαρμοσμένης έρευνας και το ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του (>50%). Όλα αυτά μαζί το καθιστούν μοναδικό και πετυχημένο στα ΤΕΙ.

Οι απόφοιτοί του είναι οι αυριανοί Σχεδιαστές και Tεχνολόγοι ξύλου και επίπλου, οι οποίοι σκοπεύουν να αναδείξουν το ελληνικό design και να υποστηρίξουν όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας: της παραγωγής και του εμπορίου που έχουν συνάφεια με το ξύλο, το έπιπλο ή/και τις ξυλοκατασκευές. «Οι απόφοιτοί μας είναι έτοιμα στελέχη παραγωγής που καλύπτουν πολλά εξειδικευμένα αντικείμενα στην αγορά εργασίας: μπορεί να εργαστούν ως σχεδιαστές επίπλων, ξυλοκατασκευών ή/και αντικειμένων, υπεύθυνοι γραμμής παραγωγής σε μηχανές CNC, τεμαχιστικές και συγκολλητικές μηχανές, διακοσμητές με έμφαση στη διακόσμηση από ξύλο, τεχνολόγοι προϊόντων ξύλου, πωλητές και υπεύθυνοι marketing σε εταιρείες συναφείς με έπιπλο και ξύλο, στελέχη επιχειρήσεων ξύλου-επίπλου κ.ά.», τονίζει ο πρόεδρος του τμήματος, καθ. Γιώργος Μαντάνης.

Ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης
Η επιλογή φοίτησης των σπουδαστών στο συγκεκριμένο τμήμα σίγουρα δεν γίνεται τυχαία. Όπως έδειξε η πρόσφατη έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας (πρώην Λάρισας), πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά και παραγωγικά τμήματα του Ιδρύματος, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστηριακό-ερευνητικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η φοίτηση σ’ αυτό εξασφαλίζει καλές εργασιακές προοπτικές. Μάλιστα, οι πτυχιούχοι του σε αρκετά μεγάλο ποσοστό (>50%), βρίσκουν δουλειά πριν τη λήψη του πτυχίου τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Εκπαιδευτική καινοτομία
Όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα εκπαιδευτικής καινοτομίας του τ. καθηγητή Ι. Κακαρά, που είναι ο ιδρυτής του τμήματος. Το όραμά του ήταν οσυνδυασμός των Εφαρμοσμένων Τεχνών (Σχεδιασμός Επίπλου, Κατασκευών και Αντικειμένου) με τηνΤεχνολογία (Τεχν. Ξύλου και Παραγωγής Επίπλου και Κατασκευών). Το όραμα του έγινε πράξη και το τμήμα λειτούργησε αυτοδύναμα το 2002, στο παράρτημα του τ. ΤΕΙ/Λ στην Καρδίτσα. Σήμερα στεγάζεται σε δύο ιδιόκτητα νέα κτίρια ~3.500 τ.μ., όπου από πλευράς εργαστηρίων, αιθουσών, υποδομών, σπουδαστικών εστιών, εστιατορίων και βιβλιοθήκης, ο σπουδαστής συναντά ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση στη χώρα μας (ιστοσελίδα τμήματος: www.wfdt.teilar.gr).




No comments:

Post a Comment

More + More