Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Wednesday 21 March 2012

Me and you:Παγκόσμια Ημέρα Σύνδρομο DOWN


Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο DOWN


Το 2006 η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά με σύνδρομο Down  με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη καθηγητή γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Ο Άγγλος Γιατρός John Langdon Down,  είναι εκείνος που πρώτος παρατήρησε τα μωρά που γεννιούνται  με νοητική στέρηση η οποία οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι.
Για εμένα η σημερινή ημέρα είναι μέρα γιορτής. Γιορτάζουμε την δύναμη αυτών των παιδιών με τις τόσες  ικανότητες, το ιδιαίτερο χαμόγελο και το βλέμμα αγάπης που αγγίζει την ψυχή μας τόσο βαθειά όσο τίποτε άλλο. Κι αν κάποιος, με τον ένα η με τον άλλο τρόπο, βρεθεί κοντά σε ένα τέτοιο παιδί είναι πολύ τυχερός γιατί θα του δώσει να καταλάβει, με μια μόνο ματιά πως η ζωή είναι αυτό που εκείνα προσφέρουν. Αγάπη, αφοσίωση και αξεπέραστη δύναμη για μας τους μικρόψυχους, ματαιόδοξους, θυμωμένους ανθρώπους. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην εμπειρία μου, στους
Special  Olympics  παρακολουθώντας τους καταξιωμένους αυτούς Αθλητές να κερδίζουν το μετάλλιο της ζωής και το χρυσό στην καρδιά όλων μας. Εμείς δεν έχουμε παρά να πάρουμε μαθήματα από αυτά τα παιδιά και να προσφέρουμε με την σειρά μας αυτό που εκείνα δίνουν απλόχερα…. Αγάπη!!!!!!!!!!!!!       

No comments:

Post a Comment

More + More