Τι μαγειρεύουν πέντε Γιαπωνέζοι και πέντε Κρητικοί σεφ με ελαιόλαδο; Μια γαστρονομική κουλτούρα ανακάλυψης, αλληλοεκτίμησης κι εξαγωγής εν είδει ανταλλαγής, όπως τη ζήσαμε πριν από λίγες ημέρες στη μεγαλόνησο.![]()
Γιαπωνέζικος... πεντοζάλης: η τελική υπόκλιση των σεφ
![]()
H umami soup του Hazama Mitsuo
Κάπως έτσι εκτυλίχτηκε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάρε δώσε πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δέκα και βάλε πιάτων φτιαγμένων αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα. Όταν, ας πούμε, με μια βόλτα στην τοπική αγορά ο «βασιλιάς της τεμπούρας» Koichiro Shimura γνώρισε την τσιπούρα, θεωρώντας τη σχεδόν συνονόματη (έχουν χιούμορ τελικά οι Γιαπωνέζοι ), άλλαξε το μαγειρικό πλάνο του για χάρη της και τη σερβίρισε τηγανητή με μπανάνα, δίπλα σε μαγιάτικο με μανούρι. Μετά το κρητικό αρνί με αγκινάρες που απέδωσαν με τρεις τρόπους ο Γιώργος Στυλιανουδάκης και ο Γιάννης Τσιβουράκης σε ένα μοντέρνο πιάτο με βαθιά νοστιμιά, η Igarashi Miyuki συνέχισε με ένα ριζότο κινέζικου στιλ με ντομάτα, ρεβίθια και αρωματικά. Η γιαπωνέζικη ποπ εναλλάχτηκε με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς. Και το κρητικό ελαιόλαδο έκανε χώρο για να παρουσιαστεί ένα γιαπωνέζικο αδερφάκι του από τη Shodo-shima. ![]()
Όταν το γιαπωνέζικο φύκι kombu συνάντησε το κρητικό ελαιόλαδο
via eirinika.gr |
Pages
www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................
ROLLING POSTS
Thursday, 30 January 2014
Good News: ''Japan meets Crete'' ή όταν οι Κρητικοί συναντούν τους Ιάπωνες και μαγειρεύουν φανατικά με ελαιόλαδο - Γνωρίστε την παρέα τους! (Φωτό)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
More + More
-
Ποιοι είναι οι νέοι Μπλάνικ και Λουμπουτέν...... Μέχρι τα μέσα του 2000 οι υποδηματολογικές επιλογές όλων των εγχώριων φραγκάτω...
-
German artist Wolfgang Stiller created an installation of giant matchsticks featuring charred faces sculpted on to the end....
No comments:
Post a Comment