Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Tuesday 5 February 2013

Coco Chanel..............

                                

Η Καμέλια




Coco Chanel.Ψευδώνυμο της γαλλίδας Gabrielle Bonheur Chanel. Το 1909 ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην οδό Καμπόν 21 στο Παρίσι με γυναικεία καπέλα. Το 1923 δημιούργησε το άρωμα chanel no 5 και εφεύρε το μικρό μαύρο φόρεμα για να πρωτοστατήσει μετέπειτα στο χώρο της μόδας με την καπιτονέ μαύρη τσάντα, το ανδρόγυνο look, τη στενή φούστα και τη ζώνη αλυσίδα. Μεγαλωμένη σε οικοτροφείο κάνει τα πρώτα βηματά της τραγουδώντας σε καμπαρέ όπου πήρε και το όνομα της από το τραγούδι “Qui qu’a vu Coco”. Μπροστά από την εποχή της δεν είναι τυχαίο ότι συσχετίστηκε με το μοντέρνο κίνημα συμπεριλαμβανομένων των Νταγκιλιέφ, Πικάσο, Στραβίνσκι και Κοκτώ.
“ψάξε τη γυναίκα μέσα στο φόρεμα. Αν δεν υπάρχει γυναίκα δεν υπάρχει φόρεμα” είναι τα λόγια μιας γυναίκας με υπογραφή αρτιότητας και αξεπέραστο στυλ.


Μόνο που η Coco δεν είναι μόνο αυτό ……………
Η νεαρή Gabrielle τότε γεμάτη φιλοδοξίες τραγουδά στο καφωδείο Ροτόντα του Μουλέν όπου γνωρίζει τον θαυμαστή της και κοσμικό της εποχής Ετιέν Μπαλσάν. Ο ωραίος και ευφυής Μπόι Κέιπελ είναι ο επόμενος εραστή της αλλά και πολύ καλός της φίλος, για να ακολουθήσει η επί δέκα χρόνια σχέση της με τον δούκα του Γουεστμίνστερ. Εκείνη μπαίνει στα μεγάλα σαλόνια, της μαθαίνει τη δύναμη αλλά και την απομόνωση που συνεπάγονται τα πλούτοι και οι τίτλοι και την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μιαν άλλη. Στην πολυτάραχη ζωή της μπαίνει ο Πολ Ιpίμπ αρχισυντάκτης του περιοδικού “Temoin” που φεύγει αργότερα, από τη ζωή της, προδομένος από την καρδιά του. Γνωστή είναι και η σχέση της με τον κατά 13 χρόνια μικρότερο της, γερμανό κατάσκοπο, καθώς και η εμπλοκή της με τους ναζί κάτι που δεν παραδέχτηκε ποτέ. Αθόρυβo παρόλα αυτά προσπάθησε να κρατήσει το θυελλώδη ερωτά της με τον Ιγκόρ Στραβίνσκι τον οποίο αποπλάνησε όταν τον φιλοξένησε, με την άρρωστη γυναίκα του και τα 4 παιδιά τους, στην εξοχική της κατοικία. Αυτή η “αθάνατη” πέθανε το 1971 σε ηλικία 87 ετών στο Ritz όπου και έζησε τα τελευταία 37 χρόνια της ζωής της αρνούμενη να παντρευτεί δηλώνοντας πως “Θα ήταν πολύ δύσκολο για έναν άντρα να ζήσει μαζί μου, αν ήταν πολύ δυνατός. Αν όμως ήταν πιο δυνατός από μένα, τότε δεν θα μπορούσα να ζήσω εγώ μαζί του”
Voila!




No comments:

Post a Comment

More + More