Pages

www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................



ROLLING POSTS

Wednesday 6 November 2013

ΝΙΚΟΣ ΦΛΩΡΟΣ....... O “Σουρεαλιστής Γλύπτης”


Γνώρισα το έργο του  Νίκου Φλώρου κάνοντας like, μέσα  από τη σελίδα, στο facebook, της αγαπημένης μου Αλεξάνδρας και πραγματικά είδα ότι και η τέχνη δεν έχει όρια και τα αριστουργήματα του Νίκου αξίζουν μια θέση στην Ιστορία της Τέχνης.
Για την κατασκευή των γλυπτών του, ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης, χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους επεξεργασίας ανακυκλώσιμου υλικού όπως κουτιά αναψυκτικών. Μετά τα “γλυπτά κουστούμια όπερας της Μαρίας  Κάλλας”, το “ βασιλικό κουστούμι της Ελισάβετ της Α’ ” και πρόσφατα, το “ γλυπτό νυφικό της πριγκίπισσας του Μονακό
Grace Kelly”για το οποίο χρειάστηκε 4.000 κουτάκια και τρία χρόνια εργασίας καθώς και άλλες  αξιόλογες δημιουργίες του, ο “σουρεαλιστής γλύπτης” όπως ο ίδιος αυτοαποκαλείται ετοιμάζει γλυπτά για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα. Με πολλές τιμητικές  διακρίσεις τα έργα του έχουν φιλοξενηθεί στο Whitney Museum of American Art, στο  Metropolitan Club, στο Hofburg Palace στη Βιέννη,  στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και αλλού. Ο Έλληνας εικαστικός που ζει και δημιουργεί εκτός Ελλάδος σε δήλωση του έχει πει: “Αισθάνομαι την υποχρέωση ως Έλληνας να πρεσβεύω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε σημείο του κόσμου”.

 Νίκο να είσαι πάντα καλά και να μην σταματήσεις να δημιουργείς!!!   
    


No comments:

Post a Comment

More + More