Τι μαγειρεύουν πέντε Γιαπωνέζοι και πέντε Κρητικοί σεφ με ελαιόλαδο; Μια γαστρονομική κουλτούρα ανακάλυψης, αλληλοεκτίμησης κι εξαγωγής εν είδει ανταλλαγής, όπως τη ζήσαμε πριν από λίγες ημέρες στη μεγαλόνησο.
Γιαπωνέζικος... πεντοζάλης: η τελική υπόκλιση των σεφ
H umami soup του Hazama Mitsuo
Κάπως έτσι εκτυλίχτηκε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάρε δώσε πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δέκα και βάλε πιάτων φτιαγμένων αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα. Όταν, ας πούμε, με μια βόλτα στην τοπική αγορά ο «βασιλιάς της τεμπούρας» Koichiro Shimura γνώρισε την τσιπούρα, θεωρώντας τη σχεδόν συνονόματη (έχουν χιούμορ τελικά οι Γιαπωνέζοι ), άλλαξε το μαγειρικό πλάνο του για χάρη της και τη σερβίρισε τηγανητή με μπανάνα, δίπλα σε μαγιάτικο με μανούρι. Μετά το κρητικό αρνί με αγκινάρες που απέδωσαν με τρεις τρόπους ο Γιώργος Στυλιανουδάκης και ο Γιάννης Τσιβουράκης σε ένα μοντέρνο πιάτο με βαθιά νοστιμιά, η Igarashi Miyuki συνέχισε με ένα ριζότο κινέζικου στιλ με ντομάτα, ρεβίθια και αρωματικά. Η γιαπωνέζικη ποπ εναλλάχτηκε με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς. Και το κρητικό ελαιόλαδο έκανε χώρο για να παρουσιαστεί ένα γιαπωνέζικο αδερφάκι του από τη Shodo-shima.
Όταν το γιαπωνέζικο φύκι kombu συνάντησε το κρητικό ελαιόλαδο
via eirinika.gr |
Pages
www.lifeloveslife.com.......................Ότι μας κάνει να χαμογελάμε είναι σημαντικό....................
ROLLING POSTS
-
Μεγάλη έρευνα από το bookpress.gr και το Βιβλιοπωλείο Πολιτεία ανέδειξε τα 100 βιβλία, που αξιολογούνται από τους συγγραφείς, ως τα καλ...
-
Πηγή: vogue.co.uk Via:enikolopoulou.gr
Thursday, 30 January 2014
Good News: ''Japan meets Crete'' ή όταν οι Κρητικοί συναντούν τους Ιάπωνες και μαγειρεύουν φανατικά με ελαιόλαδο - Γνωρίστε την παρέα τους! (Φωτό)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
More + More
-
An Italian design heavyweight, this year Giuseppe Zanotti is celebrating its twentieth anniversary by rev...
-
H Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015 τιμά τη Μελίνα Μερκούρη - Μετονομάζει την κεντρική της λεωφόρο ...
-
Σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο φιλοδοξεί να μετατρέψει την πόλη, για τέταρτη χρονιά, το Athens Open Air Film Festival....
-
To νέο smart έχει φτερά Ο καινοτόμος σχεδιασμός του Jeremy Scott για το νέο smart με fashion χαρακτήρα To νέο smart f...
-
Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίαςείναι μοναδικό στην ελληνική ανώτατη τριτοβάθμ...
-
Οι αιθέριες καλοκαιρινές δημιουργίες του womenlover Roberto Cavalli (φωτό & βίντεο) Δείτε μερικες από τις πιο σέξι δημιουργίες του Ρομπ...
-
Σήμερα κυκλοφορεί απο την Elizabeth Gouslan η βιογραφία της γυναίκας σύμβολο της κομψότητας, του στύλ, της κλασσικής εμφάνισης που λέτρεψε τ...
-
Μεγάλη έρευνα από το bookpress.gr και το Βιβλιοπωλείο Πολιτεία ανέδειξε τα 100 βιβλία, που αξιολογούνται από τους συγγραφείς, ως τα καλ...
-
Ενα κομματάκι σοκολάτας με πλούσια, βουτυρώδη, γλυκόπικρη γεύση είναι πάντα ένας μικρός πειρασμός. Η χαρά της ιδιαίτερης γεύσης σύντομα εν...
-
Οι πλεξούδες στα μαλλιά είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, είτε είστε στην παραλία, είτε κάνετε βραδινή έξοδο ή απλώς θέλετε να κάνετε μια...
No comments:
Post a Comment